Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Θα θυμάστε την ερώτηση που είχαν καταθέσει (όσοι ασχολούνται ακόμα για τα Λύκεια και ιδιαίτερα για το ΕΠΑΛ) στις 23 Οκτωβρίου 2020 απο τους βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Μανώλη Συντυχάκη, Μαρίας Κομνηνάκα και Διαμάντως Μανωλάκου «Σχετικά με το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης στο ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Κισάμου Χανίων» στην βουλή των Ελλήνων. Απάντησε έδωσε η Βουλή μόλις προχθές, (πάνω) στέλνοντας όμως στους ενδιαφερόμενους την απάντηση της ΚΤΥΠ Α.Ε της 29ης Οκτωβρίου. Με απλά λόγια κανένα νεώτερο στο μέτωπο των νέων Λυκείων.
Όσο αφορά την ανέγερση νέου κτιρίου και στα πλαίσια της ωριμότητας του έργου με μέριμνα της η ΚΤΥΠ ΑΕ και δαπάνη ΠΔΕ (δημόσιες επενδύσεις), εκπόνησε γεωτεχνική έρευνα....  στις 24-06-2020. Επίσης εκπόνησε το Τοπογραφικό διάγραμμα το οποίο θεωρήθηκε από την αρμόδια πολεοδομία με την προϋπόθεση αιτιολόγησης του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κισάμου όσον αφορά στον χαρακτηρισμό του χώρου ως σχολικό." 
Με απλά λόγια έχουμε μείνει στάσιμοι, και μάλλον οι της ΚΤΥΠ Α.Ε ακόμα περιμένουν να γίνει δημοτικό συμβούλιο για να χαρακτηρίσουμε τον χώρο "σχολικό". 
Τελικά τα παλιά Λύκεια δεν ήταν σε σχολικό χώρο; Και γιατί χρειάζεται ξαναχαρακτηρισμός της έκτασης; 
Ελπίζω η επιτροπή παιδείας να έχει κάνει περισσότερα βήματα στο θέμα γιατί απ ότι βλέπω στην Αθήνα έχουν μείνει στον Οκτώβρη ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: