Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 70

Να άλλο ένα ενημερωτικό τεύχος το Νο1 μάλλον έχει βγει και το δεύτερο με την Ιστορία της Κισάμου, που η προσπάθεια αυτή είναι ιδιωτική και την υπογράφει ο καθηγητής αλλά και Δήμαρχος τότε Κισάμου Αντώνης Σχετάκης. Μάλιστα το εν λόγω έντυπο που περιέχει μόλις 4 θέματα, τυπώθηκε στα τυπογραφία της ΙΜΚΣ απο τα φροντιστήρια Σχετάκη και μοιράστηκε δωρεάν.
α) "Περιληπτική ιστορία της Κισάμου" απο τον Ι. Αννουσάκη Αγιογράφο
β) "Φαλάσαρνα" του Ευτύχη Μαλεφάκη Γυμνασιάρχη τότε στο Καστέλι
γ) "Αλέξιος Κομνηνός" του Νίκο Αγγελή
δ) "Το μεταβυζαντινό κρητικό σπίτι" του Δ Βασιλειάδη.

Στις δυο τελευταίες σελίδες έχει πληροφορίες για την πόλη με τηλέφωνα ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων. Αν και δεν έχει ημερομηνία έκδοσης το υπολογίζω στα τέλη του 70 και αρχές του 80.
Φυσικά για να μην το μπερδεύουμε με κάποιο άλλο...βάζω και την φώτο του άλλου ενημερωτικού εντύπου που είχε τυπώσει ο συλλογος προβολής Κισάμου το 1985.(κάτω)

Δεν υπάρχουν σχόλια: