Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΑΛ

Η αγανάκτηση και η αγωνία της Ένωσης των Συλλόγων γονέων του δήμου μας, όπως αυτή φαίνεται μέσα από την ανακοίνωση της 11ης Δεκεμβρίου 2020 σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΠΑΛ Κισάμου, είναι απόλυτα δικαιολογημένη, όπως και δικαιολογημένες ήταν και οι αντιδράσεις των μαθητών του ΕΠΑΛ όταν διεκδικούσαν το αυτονόητο  να μην αρκούνται δηλ. στη μισή γνώση, στη ζωή με δόσεις.
Είναι υγιείς κατά την γνώμη μας αυτές οι αντιδράσεις, όταν οι καθυστερήσεις και η ασυνέπεια σε ένα τόσο σοβαρό θέμα έχουν πιάσει ταβάνι.
Όταν όλοι γνωρίζουμε ότι δεν νοείται επαγγελματικό λύκειο χωρίς εργαστηριακή υποδομή 
Όταν όλοι γνωρίζαμε ότι το πρώτο στάδιο, για την εγκατάσταση των ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών, δεν προέβλεπε εργαστηριακούς χώρους, αφήσαμε και πέρασαν τόσοι μήνες χωρίς να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα, χωρίς να δώσουμε λύσεις.
Όταν με παρατάσεις διαμαρτυρίας, με συνελεύσεις, με επισκέψεις βουλευτών και περιφερειακών συμβούλων, από το ΚΚΕ και την ΛΑΣΥ, με ερωτήσεις στη Βουλή, επισημαίναμε και ζητούσαμε χρονοδιαγράμματα, τόσο για το ΕΠΑΛ, όσο και για τα καινούργια σχολεία, αυτά δεν δόθηκαν ποτέ.
Παρακολουθώντας τα έργα που η περιφέρεια εξαγγέλλει, βλέπουμε ότι χρήματα δίνονται και έργα πραγματοποιούνται, όμως με άλλες προτεραιότητες. Προέχει εν μέσω πανδημίας, η χρηματοδότηση των μεγαλοξενοδόχων και άλλων εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου, από την ολοκλήρωση  των εργαστηρίων του ΕΠΑΛ Κισάμου.
Προέχει η χρηματοδότηση από την μεριά της Κυβέρνησης των εργοδοτών και όχι των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών και των μικροεπαγγελματιών που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας. Προέχει η χρηματοδότηση και η εξαγορά μεγάλου τραπεζικού κεφαλαίου (Τράπεζα Πειραιώς), εκτός από τα καινούργια σχολεία που έχει ανάγκη ο Δήμος  μας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Κισάμου στήριζε και στηρίζει τα αιτήματα  των φορέων των μαθητών, των γονέων  και των εκπαιδευτικών που διεκδικούν το αυτονόητο, ενιαία δημόσια δωρεάν παιδεία, σε σύγχρονα σχολεία και με όλα τα μέσα προστασίας στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε καθημερινά, είναι βασική τους υποχρέωση.
Κίσαμος 11-12-2020
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Κισάμου 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Φραγκιουδάκης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: