Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

ΜΠΡΑΒΟ ΚΩΣΤΑ

Έφτασαν σήμερα στα Κουτουφιανά οι δυο παλέτες με τα ηλεκτρονικά τμήματα, απο την Αγγλία, που θα συναρμολογηθούν τις επόμενες μέρες, Πέμπτη και Παρασκευή, για την αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης*, που όπως όλοι ξέρουμε ήταν ένας προσωπικός αγώνας του Κώστα Βαρουχάκη για το εκεί Ειδικό Σχολείο.
*Η αισθητηριακή ολοκλήρωση είναι η διαδικασία της επεξεργασίας των αισθητηριακών ερεθισμάτων από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, ώστε να παράγει μια προσαρμοστική αντίδραση. Εστιάζει κυρίως στις πληροφορίες που δέχεται ο εγκέφαλος από το ακουστικό, το οπτικό, το απτικό, το αιθουσαίο και το ιδιοδεκτικό σύστημα (Foster, 1996). Το ακουστικό, οπτικό και απτικό σύστημα συνδέονται με τις αισθήσεις της ακοής, όρασης και αφής αντίστοιχα, μιας και 1 στα 6 παιδιά σήμερα έχει συμπτώματα δυσλειτουργίας της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης, που επηρεάζουν σημαντικά τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Μπράβο Κώστα είμαι σίγουρος οτι οι στόχοι σου πάντα θα εκπληρώνονται, γιατί το κάνεις απο αγάπη και μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: