Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μια φωτογραφία του Ανυφαντή που βρήκα στο νέο πακέτο φωτογραφιών που μου έστειλε κάποιος ανώνυμος "δωρητής", για να μπει στο αρχείο Ανυφαντάκη που βρίσκεται σε καλό δρόμο η ψηφιοποίηση του. Για τους περισσότερους είναι άγνωστος, αλλά ήταν κάποτε η ψυχή του παλιού Καστελιού. 
Εξωτερικός υπάλληλος του  τότε Δήμου Καστελίου Κισάμου, έκανε την δουλειά 10 υπαλλήλων, ασπρίζοντας τα πεζοδρόμια, σκουπίζοντας δρόμους απο τα άγρια χαράματα και φυσικά δεν σταματούσε εκεί αφού βοηθούσε τους πάντες στις βαριές δουλειές. Πάμπολλες φορές μας "ξυπνούσε" απο τις καρέκλες του Παπαδάκη, του Κουτσουρέλη λέγοντας μας .."Άντε σπίτι τώρα σε λίγο θα βγει ο ήλιος, θα σας ψάχνουν".
Ο αγαπητός Μανώλης Λιγοψυχάκης, γραφική φιγούρα του παλιού τσαρσιού στις δεκαετίες 70 και 80, ένας αφανής ήρωας της πόλης που ξεχνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: