Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Δημοτικό σχολείο Καστελίου Κισάμου 1948. Μόλις έχει φτάσει η αμερικανική βοήθεια που βρίσκεται στα χέρια των μαθητών. Δεν ξέρω αν είναι Χριστούγεννα ή μετά αλλά φαίνεται η χαρά στα πρόσωπα των παιδιών για τα δώρα που πήραν μια δύσκολη εποχή. Το σχέδιο Μάρσαλ έφτασε την κατάλληλη στιγμή αφού η χώρα ήταν εκτός από κατεστραμμένη απο τον Β' παγκόσμιο πόλεμο και διχασμένη, με τον εμφύλιο. 
Για την ιστορία το σχολείο, όπως φαίνεται, λειτουργούσε τότε στο χώρο του 1ου Γυμνασίου, σίγουρα θα υπάρχουν σήμερα κάποιοι που είναι στην φωτογραφία παιδιά. Θυμάμαι μόνο τεσσερις από τους έξι δάσκαλους, Κουνελάκης στο τραπέζι, ο Ντεγιαννάκης στην μέση δίπλα του η Θεανώ Πλευράκη και πίσω της, η δασκάλα μου, η κυρία Αριάδνη, δίπλα της είναι ακόμα μια δασκάλα και ο δάσκαλος που θα τον βρούμε στα δεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: