Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

 Στηρίζουμε το δήμο μας με έργα 

Υποβλήθηκε σήμερα με επιτυχία η πρόταση έργου με τίτλο ΄Reduction of CO2 emissions due to an innovative recovery of urban waste water to combat aridity and land desertification’ (RERUWA)’ στο πρόγραμμα LIFE 2020. Το έργο προβλέπει τη δημιουργία καινοτόμου πιλοτικής μονάδας τριτογενούς επεξεργασίας του 20% του νερού του βιολογικού της Κισάμου που σήμερα διατίθεται στη θάλασσα και τη χρήση του για άρδευση των παρακείμενων ελαιώνων, χωρίς δαπάνες των ιδιοκτητών. Αντίστοιχη εγκατάσταση θα γίνει και στο δήμο Corsano της Ιταλίας για άλλες καλλιέργειες. Στόχος είναι η εξοικονόμηση νερού, η προστασία του περιβάλλοντος και η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ο Δήμος Κισάμου, το Istituto Agronomico Mediterraneo, το πανεπιστήμιο της Basilicata, η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης-αποχέτευσης Acquedotto Pugliese S.p.A., η εταιρεία CO&SO  και το National Research Center (CNR) της Ιταλίας, που είναι και συντονιστής, Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.918.076 € και η συμμετοχή της Ε.Ε 1.052.190 €. Για το δήμο μας η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. είναι 203.308 €
Είναι κρίμα που ο δήμος δεν έχει προσλάβει ένα γεωπόνο ή περιβαλλοντολόγο ως ειδικό συνεργάτη για να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που δίνουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα για τον πρωτογενή τομέα, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Καλή επιτυχία!!!
Κώστας Χαρτζουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: