Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 7 Απριλίου 2020

17ο ΑΙΩΝΑ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ

Descritione dell isola di Candia
Χειρόγραφος κώδικας των αρχών του 17ου αιώνα αποκείμενος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, σε ανάρτηση του φίλου Ανδρέα Χατζηπολάκη.
Ενδιαφέρον χάρτης απο ψηλα της πόλης της Κισάμου κατά την Βενετοκρατία, και πριν φτιαχτεί το τουρκικο φρούριο. Διακρίνεται το Γενοβέζικο στα αριστερά της πόλης και οι δυο δυο δρόμοι που υπήρχαν τότε και σήμερα. Δρόμοι που αποτελούν το ιστορικό κέντρο.
  Σε μια μεγέθυνση βλέπουμε πόσα ήταν τα βενετσιάνικα κτήρια στην πόλη τα οποία δυστυχώς πλην του Μουσείου δεν σώθηκε ούτε ένα άλλο...
Πάντως ο χάρτης είναι χρήσιμος για πολλούς και διάφορους λόγους... και ένας απο αυτούς είναι αποτελεί οτι η Κίσαμος επί Ενετοκρατίας είναι μια πόλη με δρόμους και πολύ μεγάλα κτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: