Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Με πρωτόγνωρες, οδυνηρές και ψυχοφθόρες συνθήκες, των θυρών κεκλεισμένων και άνευ πιστών, βιώνονται τα Σεπτά Πάθη του Κυρίου Ιησού την φετινή Μεγάλη Εβδομάδα στην Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, καθ΄ όλη την Μεγάλη Εβδομάδα τελεί τις διατεταγμένες Ι. Ακολουθίες εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, με αναμετάδοση από τον τοπικό Ραδιοφωνικό Σταθμό (Ράδιο Ριζίτες, 92,4). Μετά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου προκατόχου του Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου, ο οποίος ευρίσκεται εις τον προαύλιο χώρο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού.
Στο τέλος των Εγκωμίων λιτάνευσε το νεκρό Σώμα του Ιησού εντός του Ναού και μνημόνευσε πλειάδα ονομάτων κεκοιμημένων αδελφών. «Κατέρχεται ο Χριστός στον τάφο, στον Άδη, για να παλέψει με τον θάνατο. Από την πάλη αυτή εξέρχεται νικητής, ελευθερώνοντας τον άνθρωπο από τα δεσμά του Άδη. Σε καιρούς όπου ο φόβος κυριαρχεί στις ψυχές και τις καρδιές μας, στα μετέωρα βήματα ενός κόσμου που απειλείται από έναν αόρατο εχθρό, κορωνοϊό τον ονόμασαν, στην καθημερινότητα που μας τρομάζει, σε μια εποχή μεγάλης αξιοκρατικής σύγχυσης και παγκόσμιων τρομακτικών αλλαγών, περισσότερο από άλλοτε έχουμε ανάγκη από την βεβαιότητα που χαρίζει η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού. Βίωμα και εμπειρία δύο και πλέον χιλιάδων χρόνων. Ρίσκο και τρέλα για κάποιους. Παραμύθι για τους σταυρωτές των αιώνων. Άνοιξη, φως και ζωή για όσους ελεύθερα και αβίαστα γεύονται αυτή την εμπειρία που μυστικά και καρδιακά, έστω και «των θυρών κεκλεισμένων» χαρίζει η παρουσία του Χριστού στην ζωή τους, στην ζωή μας», σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος «Καλή Ανάσταση».   

Δεν υπάρχουν σχόλια: