Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΥΣΗΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΑΛΙΔΗ ΤΟ ..1970

Στο μακρινό 1970 μας στέλνει αυτό το έγγραφο του τότε Εμπορικού συλλόγου Καστελίου Κισάμου που αποτυπώνει την ανησυχία της κάτω "πιάτσας" του Καστελιού, τώρα που ετοιμάζεται να φτιαχτεί η νέα λεωφόρος (Ηρώων Πολυτεχνείου). Ο σύλλογος ζητά κοινή συνάντηση των συμβουλίων Δήμου και Εμπορικού συλλόγου, για να ακουστούν οι απόψεις εκατέρωθεν, ώστε να ληφθούν κοινές αποφάσεις που θα ωφελήσουν την πόλη αλλά και να μην ζημιώσουν, όπως αναφέρει το έγγραφο, την υπάρχουσα κατάσταση στο Τσαρσί του Καστελιού.
- Τα χρόνια πέρασαν και το αποτέλεσμα το ξέρετε...έγιναν προσπάθειες, δόθηκαν υποσχέσεις, αλλά η κάτω αγορά πέρασε στην ιστορία και η κατάσταση της φαίνεται προς το παρόν να είναι μη αναστρέψιμη, αφού δυστυχώς δεν υπάρχει και το μεγάλο ενδιαφέρον για αξιοποίηση της απο κανένα. 
Αλήθεια μιας και αρχίσαμε τις κατεδαφίσεις και είδαμε πόσο εύκολες είναι άμα υπάρχει θέληση, εκείνο το παλιό Φαρμακείο που σήμερα είναι ετοιμόρροπο και αγοράστηκε απο την προηγούμενη δημοτική αρχή για να πέσει και να ανοίξει ο χώρος, εκεί στο ανατολικό Τσαρσί, μήπως είναι ώρα του; Τώρα που δεν έχει και πολύ κίνηση ο δρόμος θα ήταν ευκαιρία.... τι λέει ο Δήμος μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: