Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

ΠΑΣΧΑ 2020

Τούτες τις ημέρες για τους λαούς της Ευρώπης, «είναι των αιώνων τα παθήματα», που έλεγε και ο Παλαμάς.
Βλέπουμε αναπτυγμένες χώρες να έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και τους πολίτες να αμφιβάλλουν για τη συνέχιση της ζωής τους. 
Όμως μέσα από αυτόν τον πόλεμο θα πρέπει να βγούμε νικητές και να εξακολουθούμε να ζούμε υγιείς, ακμαίοι, συναισθηματικά ολοκληρωμένοι. 
Πέρσι τέτοιον καιρό, προεόρτια του Πάσχα δηλαδή, μαθητές και δάσκαλοι περιμέναμε με πολύ αγωνία τις διακοπές, για να ξεκουραστούμε από τα μαθήματα, παίρνοντας μαζί μας τις πασχαλινές μας κατασκευές, αλλά και τις ευχές όλων εμάς για καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση. 
Φέτος, όμως, τα πράγματα ήρθαν άνω κάτω. Αυτό το Πάσχα δε θα παίξουμε στις αυλές και τους παιδότοπους, δε θα πάμε στις εκκλησιές, δε θα κάνουμε Ανάσταση με αγκαλιές και φιλιά, δε θα καλέσουμε συγγενείς και φίλους στο τραπέζι μας. 
Αυτό το Πάσχα θα παρακολουθήσουμε τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση από τα ΜΜΕ και θα προσευχηθούμε με την ίδια πίστη, με την ίδια κατάνυξη και με την ίδια συγκίνηση από το σπίτι μας. 
Αυτό το Πάσχα, το διαχρονικό μήνυμα της ανάστασης ας το αποδεχτούμε ως μια ευκαιρία αναστοχασμού με τους πολύ στενού μας ανθρώπους. Αυτό θα μας δώσει τη δύναμη και την ελπίδα για να βγούμε νικητές. Αρκεί ο καθένας από εμάς να κάνει τη δική του προσωπική υπέρβαση.
Αυτό το Πάσχα είναι ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε και να ... ξανασυστηθούμε με τους οικείους μας στον αγαπημένο μας χώρο, το σπίτι μας ,για  να στρώσουμε το πασχαλινό τραπέζι. Η χαρά και η ευτυχία του Πάσχα δεν εξαρτώνται από τις πολυάριθμες παρέες στις αυλές. Με την αμέριστη και άδολη αγάπη διασφαλίζονται. 
Αγαπητοί μας μαθητές. Όλον αυτόν τον καιρό που είναι κλειστά τα σχολεία, συνεχίσαμε να βρισκόμαστε δίπλα σε σας και τους γονείς σας. Σας παρείχαμε υποστηρικτικό εκπαιδευτικό  υλικό  προκειμένου να διατηρήσετε την επαφή σας με τη μαθησιακή διαδικασία και συνάμα να συμβάλλουμε με την ενεργή παρουσία μας στην ψυχοσυναισθηματική υποστήριξή σας, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία, αξιοποιώντας ότι ηλεκτρονικό εξοπλισμό διέθετε το σχολείο μας. Κληθήκαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπερβούμε αδυναμίες και ελλείψεις ετών. Βέβαια, δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τους γονείς σας, που χρειάστηκε να παλέψουν και αυτοί με τα νέα δεδομένα και να προσαρμοστούν σε μια νέα κατάσταση. 
Είναι γεγονός, όμως, πως κάθε κρίση είναι και μια πρόκληση για υπέρβαση και ανασυγκρότηση. 
Είναι αναγκαίο ο καθένας μας και η καθεμιά μας να αναλογιστεί τα λόγια του Καζαντζάκη «Πως δεν υπάρχει Ανάσταση χωρίς Σταύρωση».
Η Ανάσταση όμως είναι και η ακράδαντη απόδειξη ότι όσες δυσκολίες, όσους Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες και αν συναντήσουμε στο ταξίδι της ζωής μας, η Ιθάκη θα είναι το καταφύγιο και ο στόχος μας για τον οποίο αξίζει να παλέψουμε ακόμη και αν έρθουμε αντιμέτωποι με τεράστια κύματα. 
Και όταν με το καλό τελειώσει αυτός ο παράξενος πόλεμος πρέπει να είμαστε όλοι και όλες παρόντες για συνεχίσουμε το πανέμορφο ταξίδι της γνώσης και της προόδου που ξεκινήσαμε. 
Καλές γιορτές με υγεία, δύναμη και αισιοδοξίας σε όλους μας. 
Μπατουδάκης Μιχάλης 
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: