Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 18 Απριλίου 2020

ΗΡΩΟΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ι. ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗ

 Αν και το έχω απο την πρώτη μέρα που το ανατύπωσε ο Αντώνης Κατσικανδαράκης, το βιβλίο του πατέρα του Εμμανουήλ, σήμερα μου έμεινε ώρα να παρουσιάσω λίγο απο αυτό.
Το βιβλίο αναφέρει όλα τα ονόματα αυτών και με πολλές φωτογραφίες, που έπεσαν για την πατρίδα μας απο το 1912-1922, από όλη την Κρήτη, για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. 
Στον πρόλογο του ο Αντώνης Κατσικανδαράκης γράφει: 
Το ιστορικό βιβλίο «Ηρώον Πολεμιστών» ευρέθη στο αρχείο του πατρός μου Εμμανουήλ Ι. Κατσικανδαράκη, απόστρατου Ανθυπομοιράρχου Έφιππου Κρητικής Χωροφυλακής (1916). Θεώρησα καθήκον μου να το ανατυπώσω προς διάσωση καθότι ήταν ήδη ημικατεστραμμένο από την υγρασία και τη φθορά των χρόνων. Ο σκοπός μου δεν είναι εμπορικός, αλλά η διάσωση του πολύτιμου πατριωτικού έργου, όπως θα διαβάσετε και στον πρόλογο της Α΄ έκδοσης. Το βιβλίο εκδόθηκε στα Χανιά το 1926, με τη βοήθεια του Συνδέσμου των Εφέδρων Αξιωματικών Χανίων. Σκοπεύω να τυπωθεί σε λίγα αντίτυπα και να το δωρίσω σε δημόσιες υπηρεσίες και φορείς, καθώς και σε εκλεκτούς φίλους για να διασωθούν τα ονόματα των ηρώων και η ιστορική μνήμη.
 Αντώνιος Εμμ. Κατσικανδαράκης, Λιμάνι Κισσάμου, 2019
Ενδεικτικά μερικές φωτογραφίες απο τους πεσόντες.



 Το βιβλίο είναι σε λίγα αντίτυπα και αν δεν υπάρχει ούτε σε βιβλιοθήκες μπορείτε να το κατεβάσετε απο ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: