Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.
Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες
σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 13ης Απριλίου 2020 (άρθρο 27,ΦΕΚτΑ’/84) : «Οι Σχολικές Επιτροπές των δήμων μπορούν να προμηθεύονται κατάλληλο ψηφιακό εξοπλισμό που να επιτρέπει την υλοποίηση των δράσεων της εξ αποστάσεως διδασκαλίας των μαθητών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους, εντός του πλαισίου υιοθέτησης των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού COVID-19, αξιοποιώντας αδιάθετες πιστώσεις που προκύπτουν από την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων τους…. Σε περίπτωση που οι πιστώσεις αυτές δεν επαρκούν, οι δήμοι και οι περιφέρειες μπορούν να επιχορηγούν εκτάκτως τις Σχολικές Επιτροπές με το απαιτούμενο υπόλοιπο.» Σας ενημερώνουμε ότι ο αριθμός των μαθητών μας ανά τάξη που δεν κατέχει συσκευή πρόσβασης στην εξ αποστάσεως διδασκαλία έχει ως εξής:
Α τάξη: 18 μαθητές/τριες
Β τάξη: 12 μαθητές/τριες
Γ τάξη: 14 μαθητές/τριες
Παρακαλώ όπως προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, βάσει της ΠΝΠ, για την προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού για όλους τους μαθητές μας ώστε να εξασφαλισθεί η ισότιμη συμμετοχή τους στη διαδικασία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.
Με εκτίμηση
Νεκτάριος Ζουριδάκης
Διευθυντής ΕΠΑΛ Κισάμου-Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης

Μόνο στο ΕΠΑΛ υπάρχουν 44 μαθητές/τριες δίχως συσκευή πρόσβαση στα εξ αποστάσεως μαθήματα.... Τώρα με τα ταμπλετ που θα στείλει η περιφέρεια θα μας χρειάζονται ακόμα 42!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: