Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ.... ΔΕΥΤΕΡΗ

Την ένταξη στο Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV, της Πράξης: "Δημιουργία κλειστού Αθλητικού κέντρου Δήμου Αποκορώνου" συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αποκορώνου (Ν.Χανίων), ύστερα από αίτημα ένταξης, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, αφορά στην κατασκευή και στον πλήρη εξοπλισμό ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου, στον οικισμό Ασπρουλιάνος, Δημοτικής Ενότητας Γεωργιούπολης, του Δήμου Αποκορώνου, Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Για το κλειστό γυμναστήριο Κισάμου δαπανήθηκαν 842.492,53 € (το 78% της υπάρχουσας πίστωσης) το έργο έχει σταματήσει από το 2008 με τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις για τη νεολαία της Κισάμου, και βλέπουμε το αποτέλεσμα στην πάνω εικόνα που φτάσαμε.

Το 2016 επί δημαρχίας Σταθάκη πήραμε μια υπόσχεση για την συνέχιση του έργου με αφορμή την επίσκεψη στη πόλη αλλά και στους χώρους του κλειστού, απο τον τότε υπουργό Οικονομία, Ανάπτυξη και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη. Φώτο κάτω 
Φυσικά όπως όλοι ξέρουμε υπόσχεση ήταν πάει πέρασε, όμως η όλη ιστορία των έργων στην Κίσαμο έχει καταντήσει ένα κακό ανέκδοτο με πολλά ερωτηματικά. 
- Πως γίνεται όλοι οι άλλοι δήμοι να "απολαμβάνουν" τις υποσχέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και μεις εδώ να βαράμε προσοχή κάθε που θα έλθει κάποιος υπουργός, και να ζούμε στην κακομοιριά μας; Προσπαθείς να βρεις ένα ολοκληρωμένο έργο στην Κίσαμο και για να το βρεις πας τόσα χρόνια πίσω που και πάλι δεν θυμάσαι.... 
Μήπως λέω είναι ώρα ξυπνήσουμε και να διεκδικήσουμε σαν περιοχή όλα αυτά που μας "χρωστάνε"; ..εκτός κι αν πορευόμαστε καλά έτσι ...
Όλες οι άλλες περιοχές του νομού μας γύρισαν χιλιετία και μεις ακόμα στο 1999 είμαστε....προσπαθώντας να ξετελέψουμε έργα που πρωτοσχεδιάσαμε πριν 25 χρόνια αλλά ακόμα μάλλον ..... δεν ωρίμασαν. Πορευόμαστε όμως... κι αυτό είναι κατόρθωμα!!
Ανατριχίλα σε πιάνει με τις ικανότητες των άλλων... σχεδιασμός, πειθώ, διεκδίκηση, ικανότητες... εμείς είμαστε καλοί στο μπλα-μπλά μόνο!!! 
Αλήθεια μόνο εγώ τα βλέπω αυτά ή και κάποιοι άλλοι; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: