Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ...

Το μόνο λάθος που θα μπορούσες να πεις οτι έκανε ο Νέος Εμπορικός σύλλογος της πόλης μας όταν του ζητήθηκε να γνωμοδοτήσει για την Ομογενών Αμερικής, αν πρέπει να είναι κλειστή ή ανοικτή τους καλοκαιρινούς μήνες, ήταν οτι προχώρησε λίγο παραπέρα και κατάθεσε και 10 προτάσεις για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας όλης της πόλης.
- Η αλήθεια βέβαια είναι οτι έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει σαν ο μοναδικός υπόλογος των επιχειρήσεων και εμπορικών μαγαζιών της πόλης. ...φυσικά στεναχώρησε τους ντόπιους συγκοινωνιολόγους που εδώ και δυο θητείες βγαίνουν στους δρόμους και μας κάνουν σχέδια, μας καταθέτουν πλάνα, μας δίνουν γραμμές...δίχως όμως να λύνουν το πρόβλημα.
Ναι η πόλη έχει πρόβλημα συγκοινωνιακό, δύσκολο και άλυτο...το γιατί το ξέρουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά... λέγεται σχέδιο πόλης. Ναι αυτό το περίφημο σχέδιο πόλης είναι η αιτία (τώρα) που δεν υπάρχει μια ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη στην πόλη της Κισάμου μιας και έχουμε νέο σχέδιο, παλιό σχέδιο και ζώνες επαφής που δυστυχώς δεν εφάπτονται... (άλλο κουφό κι αυτό) 
Θεωρητικά, κανονικά και με λειτουργία της μνήμης ελέφαντα, η δημοτική μας αρχή δεν θα έπρεπε να ζητά την γνωμοδότηση του Νέου Εμπορικού συλλόγου για ένα θέμα που όταν εφαρμόστηκε απο την προηγούμενη Δημοτική αρχή (λέγε με Σταθάκη) ήταν αντίθετη στο κλείσιμο του μοναδικού κάθετου δρόμου που ένωνε το κέντρο με την παραλία και την νέα λεωφόρο μας. Εντούτοις της ζητά να γνωμοδοτήσει για κάτι που θα έχει λίγες επιπτώσεις στους επιχειρηματίες της Ομογενών Αμερικής, αλλά αγνοώντας όλα τ άλλα που είναι άμεσα εξαρτώμενα απο αυτό.
Ο Εμπορικός σύλλογος κάνει οτι μπορεί ώστε οι επιχειρηματίες της Ηρώων Πολυτεχνείου, του παλιού τσαρσιού, αλλά και της παραλία του Τελωνείου και του Γηπέδου να είναι όσο το δυνατόν ικανοποιημένοι. Δυστυχώς όμως το καρπούζι δεν είναι στρογγυλό... αλλά μακρουλό και στην περίπτωση μας το μαχαίρι όπως συμβαίνει πάντα το κρατάει άλλος. (Λέγε με Δήμος)
Τελικά προς τι η γνωμοδότηση του Νέου Εμπορικού συλλόγου; Για να βγει την επομένη ο Δήμος και να στείλει τον άλφα και τον βήτα και να μας πουν οτι.... αφού περπάτησαν τους δρόμους έχουν λύση;
Δηλαδή μια μελέτη συγκοινωνιακή πόσο στοιχίζει για την παλιά πόλη, που έχει και το πρόβλημα; Λιγότερα ή περισσότερα απο αυτά που παίρνουν οι αντιπρόεδροι; Μάλλον λιγότερα!!!
Άντε λοιπόν να την κάνουμε, βάζοντας τις προτάσεις και του Δήμου και του Νέου Εμπορικού συλλόγου, γιατί αν περιμένουμε να έχουμε ένα ενιαίο σχέδιο πόλης, θα περάσουν πολλά χρόνια ακόμα.. ίσαμε 30 μπορεί και 40!!
Είναι η ευκαιρία μας τώρα να κάνουμε πολλά αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να κινούνται πλην δυο ανθρώπων... τι έγινε χάθηκαν οι ιδέες, οι προεκλογικές ιδέες, που θα έκαναν την πόλη πρωτεύουσα;

Κάποιοι ίσως να στεναχωρηθούν... αλλά θα τους (υπεν)θυμίσω οτι η αυριανή μέρα θα είναι καλύτερη, για όλους μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: