Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ LAPTOP/TAMBLET

Μετά την δυσκολία να μπορέσουν όλοι οι μαθητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματα εξ' αποστάσεως μιας και δεν διαθέτουν όλοι laptop/tablet, αλλά και την επιστολή του δημάρχου κ. Μαλανδράκη για την δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες, ώστε όλοι να είναι σε θέση, να συμμετέχουν στην εκπαίδευση, και ο δήμος Κισάμου ζητάει για τους μαθητές του κάτι ανάλογο μιας και εμείς έχουμε τις ίδιες ιδιαιτερότητες. 
Από την Δευτέρα θα ξεκινήσει την διαδικασία* ο Αντιδήμαρχος σε θέματα παιδείας κ. Χαχλάκης, πρώτα με τους διευθυντές των σχολείων και κατόπιν με τους συλλόγους γονέων για να εξακριβώσουν πόσοι μαθητές έχουν ή δεν έχουν υπολογιστές ή Laptop, μιας και στο πρώτο μάθημα τα περισσότερα παιδιά παρακολούθησαν το μάθημα απο τα κινητά τους, αλλά δεν είχαν πρόσβαση στον ηλεκτρονικό πίνακα. (δεν έχουν και όλοι iPhone)
Γνώμη μου είναι ο Δήμος να ζητήσει όσο το δυνατόν περισσότερα laptop που θα μοιραστούν μετά επιστροφής στα παιδιά και θα φυλάγονται για τέτοιες περιπτώσεις. (έχουμε να δούμε πολλά ακόμα)
Πάντως τα κινητά χρειάζονται πλέον στα παιδιά και είμαι σίγουρος απο τα επόμενα χρόνια θα είναι μέσα στην τάξη....

*Αυτήν την διαδικασία για να μην κρυβόμαστε θα έπρεπε να την είχε κάνει πρώτα το υπουργείο Παιδείας και όχι να περιμένουν τους μαθητές -καθηγητές να διαμαρτυρηθούν στους Δήμους τους για το χάλι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: