Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 22-03-2020 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ
 Κυρία Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε.
 Με την παρούσα επιστολή σας κάνουμε γνωστή την απόφασή μας, να μην συμμετέχουμε στην "δια περιφοράς" σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 Η απόφαση αυτή είναι ομόφωνη από την δημοτική μας παράταξη "Κίσαμος Πορεία Ανοδική", που έλαβε χώρα κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήσαμε, όσο και δια της τηλεφωνικής επικοινωνία μας.
Η απόφασή αυτή ελήφθη, διότι δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση  που εξέφρασε τηλεφωνικά ο επικεφαλής της παράταξή μας  και πρώην δήμαρχος κ. Σταθάκης, από την Τρίτη 17-03-2020 τόσο σε σας κυρία πρόεδρε, όσο και σε σας κύριε Δήμαρχε, ότι μόνο για τα τρέχοντα διαδικαστικά  θέματα λειτουργιάς των υπηρεσιών του δήμου, καθώς και ζητήματα  που έχουν να κάνουν με την κατάσταση που περνά η χώρα μας, συμφωνούμε να γίνει η "δια περιφοράς συνεδρίαση" του δημοτικού συμβουλίου.
Αυτήν την στιγμή προέχουν οι ενέργειες αντιμετώπισης της πανδημίας, με την προστασία εργαζομένων και δημοτών. Για θέματα που έχουν να κάνουν με την γενικότερη πολιτική αντιμετώπιση, ή κατεύθυνση ζητημάτων του δήμου μας, παρόλο που πρέπει να έρθουν σε χρόνο μεταγενέστερο, έχοντας  επιστρέψει  η κανονικότητα στην ζωή μας, δεν έχουμε αντίρρηση  και αυτά να τα προχωρήσουμε.
 Πρέπει όμως να υπάρχει  μια απαιτουμένη συνεργασία, σεβασμός διαδικασιών και θεσμών που υπηρετούμε, όπως επιτάσσει η κοινή λογική κατ' εμάς, ή τουλάχιστον η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Τα δύο τελευταία θέματα εμπίπτουν στην ανωτέρω κατηγορία. Μπορεί να έχουν θέματα λειτουργικά, θέματα αποδοχής χρηματοδοτήσεων (κορωνοϊός, λειψυδρία κ.α.), όμως τα συμπεριλάβατε όλα μαζί, με την πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού,  που είναι στην ουσία η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2020. 
 Είχατε αναφερθεί (μέσω του εντεταλμένου συμβούλου οικονομικών θεμάτων), τόσο στην επιτροπή διαβούλευσης, παρουσία δημοτικών τοπικών συμβουλών, πρόεδρων πολιτιστικών και λοιπόν σωματίων,  όσο και κατά την ψήφιση  του σχεδίου του  προϋπολογισμού  στο Δ.Σ, ότι μετά το κλείσιμο του 2019 και στην πρώτη τροποποίηση, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για τις όποιες εγγραφές έργων και λοιπόν δράσεων, που θα μπορούσαν να προταθούν από φορείς, προέδρους και δημοτικούς συμβούλους. Πέρασε το κλείσιμο του έτους και δυόμισι μήνες, για να παρουσιάσετε την πρότασή σας. Που είναι ο χρόνος και τα στοιχεία  που δώσατε σε προέδρους τοπικών κοινοτήτων, ενδεχομένως  στην επιτροπή διαβούλευσης και φορείς, αλλά ακόμα και σε μας, τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, για  να προτείνουμε το οτιδήποτε;
Εμείς τον ρόλο της αντιπολίτευσης τον γνωρίζουμε, είναι να είμαστε παρόντες στα δημοτικά τεκταινόμενα, να προτείνουμε θέσεις και προτάσεις, να κάνουμε κριτική, όπου χρειαστεί, στην πορεία της δημοτικής αρχής.
 Δεν υποκαθιστούμε  την δημοτική αρχή, την σεβόμαστε, βάζουμε πλάτη και είμαστε δίπλα, όπως έχουμε ήδη αποδείξει, στα σωστά κατά την άποψη μας και σύμφωνα με την νομοθεσία. Απαιτούμε, το ίδιο και από την δημοτική αρχή, όχι κατά ανάγκην στα πρόσωπα, που είναι δικό της θέμα, αλλά στην ιδιότητά μας και σε αυτούς που εκπροσωπούμε,  την οποία δεν διαπραγματευόμαστε. 
Δεν είναι ώρα για να σχολιάσουμε ενέργειες και διαδικασίες που θα μπορούσαν να έχουν γίνει για την αντιμετώπιση της κατάστασης και εύρυθμης λειτουργίας του δήμου , ιδιαίτερα και μετα την  απαγόρευση κυκλοφορίας που εξαγγέλθηκε από τον Πρωθυπουργό, πρέπει άμεσα να προχωρήσετε σε ενέργειες για την διασφάλιση της συνεχής λειτουργίας του δήμου του οποίου έχετε εσείς την ευθύνη και μην την επιρρίπτετε  αναίτια  στην αντιπολίτευση. Παραδείγματα άλλων  δήμων, π.χ. δήμος Πέλλας:
( Πρόσκληση σε συνεδριάσεις για λήψη απόφασης δια περιφοράς
α. Την παράγραφο 1 του άρθρου 10 της με αριθμ. 11/11-3-2020 ΠΝΠ (Α΄55)......
β. Τη σύμφωνη γνώμη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, )    
ή Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου
( Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου 19 Μαρτίου 2020. Ολοκληρώθηκε η  πρώτη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης ,όπως και επιτάσσουν οι κρίσιμες εξελίξεις στον τομέα της Υγείας.). 
Διαπιστώνετε οτι λύσεις υπάρχουν και γι' αυτό  δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε με την συμμετοχή μας, όχι τις όποιες αποφάσεις μπορούν να ληφθούν, αλλά ξανά τονίζουμε, την συμπεριφορά αντιμετώπισης.
Με εκτίμηση οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης 
Σταθάκης Θεόδωρος 
Γλαμπεδάκης Βασίλειος
Ξυπολιτάκης Εμμανουήλ
Ψαράκης Νεκτάριος 
Καστανάκης Γεώργιος
Μακράκης Γεώργιος 
Πατερομιχελάκη Νικολακάκη Αικατερίνη
Βαρουχάκη Σταυρούλα
Δερουκάκης Εμμανουήλ
Καρτσωνάκης Γεώργιος
Λιουδάκης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: