Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ

Προς Δήμο Κισάμου
Κυρία Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κοινοποίηση: κ. Δήμαρχο
Κυρία Πρόεδρε, επειδή η δημοτική αρχή πέρασε το μήνυμα, ότι δεν θέλει συνεργασία, ως επιτάσσει η νομοθεσία αλλά και η κοινή λογική, με τις τρεις προσκλήσεις δημοτικού συμβουλίου (μια "δια ζώσης" κεκλεισμένων των θυρών, που αναβάλλατε και δύο "δια περιφοράς", δίχως συζήτηση με την μείζονος αντιπολίτευση), οδηγώντας την λειτουργία και πορεία του δήμου σε δύσκολες και αδιέξοδες καταστάσεις.
Διαπιστώσαμε ότι δεν έχει αλλάξει ο τρόπος που ισχύει (όπως επιθυμεί ο κ. Δήμαρχος), έως σήμερα, για την νομιμότητα των αποφάσεων, στα δια περιφοράς συμβούλια. Δεδομένο, ότι το θέμα "γοήτρου", ποιανού θα περάσει, έχει πιο πολύ σημασία για την δημοτική αρχή, από την ομαλή λειτουργία του δήμου, (που συνεχίζει και διαδίδει, δεξιά και αριστερά ψευδώς, ότι δεν μπορεί να πληρώσει τίποτα, γιατί έχει "κολλήσει" ο προϋπολογισμός). Ενημερωτικά, προϋπολογισμό έχει ο δήμος Κισάμου, ψηφισμένο και σε κάθε περίπτωση, με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου (20/3/2020), η υποχρεωτική αναμόρφωση μπορεί να γίνει πλέον έως 31-05-2020. Με την μη συμμετοχή μας στα δια περιφοράς συμβούλια, καταδικάσαμε την ανωτέρω στάση σας, δεν αποσκοπούμε σε θέματα γοήτρου, γνωρίζουμε τον ρόλο μας και αυτόν θα υπερασπιζόμαστε καθ’όλη την διάρκεια της θητείας μας.
Κυρία πρόεδρε
Απαιτούνται, μια σειρά αποφάσεων που πρέπει να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα και ιδιαίτερα της στήριξης των δημοτών μας, επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και γενικά του συνόλου του δήμου, που δεν συμπεριλαμβανόταν στα ημερησίας διάταξης θέματα των προηγούμενων συμβουλίων και είναι τα κάτωθι :
1. Απόφαση απαλλαγής χρέωσης κοινοχρήστων χώρων επιχειρήσεων δήμου Κισάμου, κατά το ήμισυ(50%).
2. Απόφαση απαλλαγής χρέωσης ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, για τρεις μήνες, από 01-03-2020 έως και 31-05-2020 και συμψηφισμού του καταβληθέντος ποσού στο επόμενο διάστημα..
3. Απόφαση απαλλαγής μέρους τελών χρήσης ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης δήμου Κισάμου.
4. Απόφαση προμήθειας υγειονομικού υλικού και διάθεσης του στο Κέντρο υγείας, Αννουσάκειο προνοιακό ίδρυμα και λοιπών υπηρεσιών του δήμου Κισάμου.
5. Απόφαση απολύμανσης σε δημοτικά κτίρια και κοινόχρηστους χώρους σε όλη την έκταση του δήμου Κισάμου.
Έχοντας την επίγνωση ανάγκης λήψης αποφάσεων όλων των παραπάνω, σας δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε στην επόμενη συνεδρίαση ακόμα και εάν πραγματοποιηθεί "δια περιφοράς".
Σας τονίζουμε, για ακόμη μια φορά, ότι η τηλεδιάσκεψη μπορεί και πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθεί και ο δήμος (εάν δεν το έχει κάνει), να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της ΚΕΔΕ (ή ακόμα την δυνατότητα της εφαρμογής ΖΟΟΜ, που την χρησιμοποιούμε ως παράταξη και δεν έχει κανένα πρόβλημα ). Ζητούμε να συμπεριληφθούν τα ανωτέρω θέματα στην επόμενη ημερήσια διάταξη, ως εισήγηση της Μείζονος Αντιπολίτευσης ή και της Μείζονος Αντιπολίτευσης, εφόσον τα ενστερνίζεστε και εσείς, ως προτεραιότητα πλέον.
Με εκτίμηση 31-03-2020
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μείζονος Αντιπολίτευσης
Σταθάκης Θεόδωρος
Γλαμπεδάκης Βασίλειος
Ξυπολιτάκης Εμμανουήλ
Ψαράκης Νεκτάριος
Καστανάκης Γεώργιος
Μακράκης Γεώργιος
Πατερομιχελάκη Νικολακάκη Αικατερίνη
Βαρουχάκη Σταυρούλα
Δερουκάκης Εμμανουήλ
Καρτσωνάκης Γεώργιος
Λιουδάκης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: