Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

ΠΟΙΟΣ ΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;

28-3-2020
Παρακολουθώ με λύπη τα όσα γίνονται και λέγονται με αφορμή την ανάγκη παρουσίας των 2/3  δηλαδή 18 Δημοτικών Συμβούλων από τους 27, στην περίπτωση που το Δ.Σ γίνεται δια "περιφοράς" και όχι με φυσική παρουσία ή τηλεδιάσκεψη.
Έτσι δεν υπάρχει απαρτία άρα δεν παίρνονται αποφάσεις καλές ή κακές δεν έχει σημασία.
Σημασία όμως έχει το γεγονός ότι στις τελευταίες εκλογές η πλειοψηφία των πολιτών της Κισάμου επέλεξε την Δημοτική Αρχή της. Δηλαδή επέλεξε ποιος θα την κυβερνήσει. Εάν αυτή η Δημοτική Αρχή δεν μας αρέσει, ελάχιστη έως μηδαμινή σημασία έχει και πολύ σωστά.
Σήμερα και εφ’ όσον η μείζων αντιπολίτευση συνεχίζει να είναι αδικαιολογήτως κατά τη γνώμη μου απούσα από τις "συνεδριάσεις" και η δυνατότητα να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις δεν υπάρχει.
Διερωτώμαι: Από την τακτική αυτή ζημιώνεται το Δημόσιο Συμφέρον και το συμφέρον των δημοτών ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Αυτό είναι το μοναδικό ερώτημα που μπορεί να τεθεί και σε αυτό οφείλουν να απαντήσουν μεμονωμένα και δημόσια όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι αποφασίσουν να είναι “απόντες” από το ΔΣ και σήμερα.
Δηλαδή να αιτιολογήσουν ότι με την τακτική αυτή υπηρετούν το Δημόσιο Συμφέρον και το συμφέρον των Δημοτών. Αυτό δηλαδή που ορκίστηκαν κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων τους και που είναι απαίτηση του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, όπου η απαίτηση αυτή γίνεται σαφέστερη με την παράγραφο που διευκρινίζει ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος εκφράζεται απεριόριστα και κατά συνείδηση. Για το λόγο αυτό υποστηρίζω ότι οι Δημότες πρέπει να απαιτήσουν από κάθε Δημοτικό Σύμβουλο ξεχωριστά και όχι ως ομάδα να διατυπώσει και αιτιολογήσει την στάση του στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ. Και να θυμόμαστε ότι οι Δημοτικές Παρατάξεις δεν είναι και δεν πρέπει να είναι κόμματα και κομματικές παρατάξεις, όπου εκεί είναι ανεκτή από τους πολίτες η κομματική πειθαρχία.
Για το λόγο αυτό ο Δημοτικός Κώδικας τιμωρεί με αυστηρές ποινές όσους Αυτοδιοικητικούς απουσιάζουν χωρίς συγκεκριμένη και σοβαρή αιτία για τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις. Δεν μπορεί να αποτελέσει σοβαρή δικαιολογία το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή μπορεί να μην κράτησε την ενδεδειγμένη στάση στο θέμα αυτό.
Ελπίζω τούτο το σημείωμα να συνεισφέρει στην ομαλοποίηση της κατάστασης. Πραγματικές ευκαιρίες και εποικοδομητική αντιπολίτευση θα υπάρξουν οπωσδήποτε. Ας δείξουν τότε όλοι τη δυνατότητα τους για συνθέσεις και συνεργασία. Η κοινωνία θα το αναγνωρίσει.
Κουκουράκης Κωστής 

Δεν υπάρχουν σχόλια: