Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Έγραψε στην προσωπική του σελίδα ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Κισάμου Γιώργος Μακράκης, τα εξής σχετικά με τις κατηγορίες του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη για μη συνεργασία κλπ.
Μετά την "ΔIA ΠEPIΦOPAΣ" συνεδρίαση της 22-03-2020 και την επιστολή κριτικής του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη, έχω να επισημάνω τα εξής:
H συμμετοχή μου, στα κοινά του πρώην δήμου Ιναχωρίου, αλλά και γενικότερα στο σύνολο του Δήμου Κισάμου, έχουν δείξει οτι δεν λειτουργώ καθοδηγούμενος.
H διάθεση και συμμετοχή μου πάντα είχε στόχο την δυνατότητα να προσφέρω στην κοινή προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου του τόπου. Αυτό εκτιμάει και ο κόσμος που με στηρίζει τόσα χρόνια και τον ευχαριστώ πολύ γι αυτό.
H ίδια διάθεση εξακολουθεί και υπάρχει μέσα μου και γι αυτήν την δημοτική περίοδο, ανεξάρτητα του αποτελέσματος και του ότι είμαι δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Kύριε Δήμαρχε θα έπρεπε να υπάρχει πνεύμα συνεργασίας και σεβασμού. 
Εάν δεν κάνουμε αυτό οδηγούμεθα σε παρακμή και ολίσθηση όπως τόνισε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ Αμφιλόχιος.
Δεν είναι "ΠOΛITIKOΣ EKBIAΣMOΣ ", η μη συμμετοχή μας στην "ΔIA ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ" συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, γιατί κ. Δήμαρχε, δεν ζητήθηκε απο εμάς κάποιο αντάλλαγμα για την συμμετοχή μας. Η ανάγκη για συζήτηση και κατάθεση προτάσεων για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού δεν θεωρείτε εκβιασμός.
H μη συμμετοχή τόσο εμένα, αλλά και το σύνολο της παράταξης μας, που ανακοινωθηκε έντιμα και τεκμηριωμένα, είχε ως στόχο να σας περάσει το μήνυμα της συνεργασίας. Μπορεί να έχετε την πλειοψηφία στο Δ.Συμβούλιο, αλλά βλέπεται οτι έρχονται στιγμές και καταστάσεις που χρειάζεστε και την αντιπολίτευση. Τότε φαίνεται και η ανάγκη συνεργασίας και όχι να κατηγορούμε και μάλιστα με τέτοιες εκφράσεις. H δημοτική αρχή έχει ευθύνη διοίκησης και πρέπει να δείχνει την απαιτούμενη υπευθυνότητα χειρισμού των υποθέσεων του Δήμου και όχι να τις μεταφέρει στην αντιπολίτευση. 
O ρόλος της αντιπολίτευσης ειναι η συμμετοχή, η κατάθεση προτάσεων ή αντιπροτάσεων, η κριτική και ο έλεγχος της δημοτικής αρχής αν εφαρμόζει την νομοθεσία. 
Για την κατάσταση που βιώνει η χώρα και γενικότερα η ανθρωπότητα, θεωρώ οτι σε όλα τα θέματα, πρέπει να πρυτανεύει η σύνεση, η θετική σκέψη και η αλληλοβοήθεια.
Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε με τις όποιες γνώσεις, την εμπειρία και την διάθεση μας, για να δούμε την κοινωνία μας να ανθεί και τους ανθρώπους να ευημερούν και να συνεργάζονται για το καλό του τόπου.
AΣ TOYΣ ΔEIΞOYME OΛOI MAZI TO ΠAPAΔEIΓMA.
Μακράκης Γιώργος

1 σχόλιο:

Τ θ είπε...

Αλλά λες και άλλα πράξεις σταθεροποιησου !!??!!??