Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ 1000 ΑΛΛΑ 200 -300 ΑΤΟΜΑ

Τελικά δεν ήταν 1000 άτομα στο Λαφονήσι χθες, αλλά περίπου 200-300 όλη μέρα... χαχαχαχα πόσο εύκολα ξεβρακώνονται κάποιοι που νομίζουν οτι θα δικαιωθούν όχι ως προς την προσέλευση αλλά ως προς τον μέγεθος του αριθμού. Μάλιστα ζήτησαν και βοήθεια για να το αποδείξουν οτι δεν ήταν 1000 άτομα, αλλά 200 ως 300. 
- Μα αυτό θέλουμε όλοι .... να αποδείξουμε οτι παρά το "Μένουμε στο σπίτι" κάποιοι έξυπνοι αποφασίζουν να πάνε διακοπές.. άλλοι να κάνουν μπάνιο, άλλοι να κάνουν σέρφινγκ, άλλοι να πετάξουν αετό και άλλοι να πλύνουν τα ποδαράκια τους αψηφώντας την απαγόρευση, βυθίζοντας μας όλο και περισσότερο στα νέα μέτρα, στην απελπισία και την κακομοιριά μας. Οι "έξυπνοι" συν "τους έξυπνους" που νομίζουν οτι οι 150 ή 200 δεν είναι πολλοί σε μια περιοχή που απ' την αρχή της διαδρομής της, τα Καλουδιανά ως και το Λαφονήσι ζουν 2000 άτομα περίπου με μέσω όρο ηλικίας τα 70 χρόνια... άνθρωποι με χίλια προβλήματα, στην τύχη τους εδώ και χρόνια, δίχως υποδομές και δρόμους, που η κάθε "στραβοτιμονιά" των έξυπνων μπορεί να τους αποτελειώσει. Δικοί μας άνθρωποι, πατεράδες μας, παππούδες και γιαγιάδες μας, όχι δικοί τους....δίχως ιατρική κάλυψη αφού το λίγο το λιγότερο χρειάζεται μια ώρα το ασθενοφόρο πήγαινε έλα και εφόσον υπάρχει. 
Μάλλον ήταν παραπάνω απο 1000 αυτοί που πήγαν και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία γιατί έβαλαν σε κίνδυνο ανθρώπους που δεν τους ξέρουν....
Το να αποδείξεις οτι πήγαν λιγότεροι απο χίλια άτομα δεν αλλάζει και πολλά τελικά ... αφού κάποιοι πήγαν.
Κατά τ' άλλα το ρεπορτάζ τρέχει.... και η σκέψη μας είναι να μην συμβεί τίποτα σε κανένα και ειδικά σε κάτι περιοχές όπως αυτή των Εννιά Χωριών που η πρόσβαση, αλλά και η αδιαφορία της πολιτείας τους έχει φέρει σε αυτές τις καταστάσεις να φοβούνται και την σκιά τους.
Φώτο Φοίβου

Υ.Σ Ι Τελικά μόνοι τους απόδειξαν οτι κάποιοι εκατοντάδες πήγαν....
Υ.Σ ΙΙ Το ξέχασα δεν έχουμε κανένα κρούσμα Κορονοιού οπότε γιατί να χολοσκάμε... θα χολοσκάμε απο την στιγμή που θα τρέχουμε και δεν θα προλαβαίνουμε.
Υ.Σ ΙΙΙ Fake news ειναι να λέτε οτι δεν πήγε κανένας

Δεν υπάρχουν σχόλια: