Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ Δ.ΚΙΣΑΜΟΥ

Αγαπητά μας παιδία, Συνάδελφοι γονείς,
Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες. Παίρνουμε υπ’ όψη μας τη σοβαρότητα της κατάστασης και εφαρμόζουμε τα απαραίτητα μέτρα  προστασίας για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Ταυτόχρονα όμως, αναρωτιόμαστε αν είναι αρκετή μόνο η δική μας προσπάθεια.
Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση στις δημόσιες δομές υγείας, βλ. Κ.Υ Κισάμου, Νοσοκομείο Χανίων κ.λ.π, αλλά διαβάζοντας και την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, αυτών που σηκώνουν το κύριο βάρος, της πανδημίας και περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί, στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τον αγώνα για την προστασία της ζωής στην πρώτη γραμμή αλλά και στους άλλους εργαζόμενους που βρίσκονται εκεί έξω για την εξυπηρέτηση μας.
Έχουμε σοβαρούς λόγους να ανησυχούμε.
Αν όμως ο καθένας μας, με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης, εφαρμόσει τις επιστημονικές οδηγίες και παρ’ όλο που η αποτελεσματικότητα της καταπολέμησης της νόσου COVID-19 εξαρτάται κυρίως από την κατάσταση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, το αποτέλεσμα θα είναι πιο ενθαρρυντικό.
Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να μένουν τα παιδιά στο σπίτι χωρίς τις καθημερινές δραστηριότητες που είχε το καθένα. Οι μέρες μέσα στο σπίτι είναι δύσκολες. Μήπως όμως, μπορεί να είναι και δημιουργικές;
Ευκαιρία για διάβασμα, λοιπόν, ένα καλό βιβλίο, μια ενδιαφέρουσα σειρά στην τηλεόραση, μια καλή ταινία, επιτραπέζια παιχνίδια, όμορφες κατασκευές και βέβαια επανάληψη στα μαθήματα…
Σας στέλνουμε κάποιες προτάσεις που τις βρήκαμε αξιόλογες, για αρχή, ωστόσο περιμένουμε και δικές σας.
Καλή δύναμη και υγεία σε όλους μας!
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Δ. Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: