Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Τι ειναι τελικά αυτό το συμβούλιο "δια περιφοράς" που μας έφερε πάλι στην δημοσιότητα σε ολάκερο τον Νομό και ανάγκασε ακόμα και τον Σεβασμιότατο να πάρει θέση στην διαμάχη αυτή;
Έψαξα στο διαδίκτυο αλλά μια σωστή ερμηνεία δεν βρήκα πουθενά, ώστε να καταλάβουμε και μεις οι άσχετοι γιατί άλλοι το προτιμούν και άλλοι το απεχθάνονται... μάλιστα θα περίμενα απο την δημοτική αρχή να μας εξηγήσει τα καλά της "περιφοράς", όχι οτι θα αλλάξει και τίποτα αν δεν μας το πει. 
Έψαξα λοιπόν να καταλάβω ποιες οι διαφωνίες αυτών ...που διαφωνούν, και διαπίστωσα οτι φωνάζει για το "δια περιφοράς"  μόνο η αντιπολίτευση (λογικό) όχι μόνο εδώ αλλά σχεδόν όπου γίνεται τέτοιο συμβούλιο. Μάλιστα όλοι διαμαρτύρονται οτι έτσι δεν υπάρχει διάλογος, δεν υπάρχει καταχώρηση πρακτικών και αντιρρήσεων. 
Ο νόμος βέβαια, προβλέπει τρία ήδη συμβουλίων «Δια περιφοράς», «κεκλεισμένων των θυρών» ή «με τηλεδιάσκεψη» ...κεκλεισμένων των θυρών ας το ξεχάσουμε μιας και μόλις 10 άτομα μπορούν να βρεθούν μαζί λόγω Κορονοιού, οπότε ανάμεσα στα άλλα δυο συμβούλια οι δήμαρχοι επιλέγουν την πρώτη περίπτωση και με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς την δυνατότητα διαλόγου και αντιπροτάσεων.... αποφασίζουν.
Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια και αυτήν την στιγμή την χτένα την έχει η δημοτική αρχή που αποφάσισε νόμιμα οτι έτσι πρέπει να κάνει τα συμβούλια, αν και η καλύτερη λύση είναι η τηλεδιάσκεψη, ο νομό μας κάνει ...μόνο δια περιφοράς. 
Η αλήθεια βέβαια είναι οτι εμείς οι πολίτες - δημότες τώρα και 10 χρόνια που τα συμβούλια γίνονται όχι στην έδρα του Δήμου, αλλά στον Δραπανιά, έχουμε ατονίσει το ενδιαφέρον μας, μιας και η απόσταση αλλά και πολλές φορές η ώρα μας έχουν αποθαρρύνει να τα παρακολουθήσουμε ....εκτός και των άλλων.
Εξάλλου οι αποφάσεις μας σχεδόν όλες είναι εξαρτημένες απο τους άλλους, όχι μόνο τώρα αλλά απο ανέκαθεν και δεν είναι ώρα να το αναλύσουμε τώρα.
- Τώρα τα λόγια του σεβασμιωτάτου... Διερωτηθήκατε, άραγε, τι φταίει που αυτός ο τόσο ευνοημένος από τον Θεό και την φύση τόπος- Δήμος βρίσκεται στην κατάσταση που είναι; Χωρίς υποδομές, χωρίς ταυτότητα, χωρίς ένα λόγο να πείθει τους χιλιάδες που τον επισκέπτονται τους θερινούς μήνες να μην τον προσπερνούν αδιάφοροι, χωρίς… χωρίς… Αλήθεια, τι και ποιος να φταίει άραγε;; ...Είναι σωστά, διαχρονικά, χιλιοειπωμένα, φτάνουν ως το κόκκαλο αν τα διαβάσεις μεμονωμένα, που αντιλαμβάνεσαι αμέσως ποιος φταίει.
Όμως πάρα την βεβαιότητα μας οτι την επόμενη φορά όλα θα είναι διαφορετικά ... τα ξεχνάμε εύκολα, αμέσως θα έλεγα και η ζωή συνεχίζεται....ώσπου να το ξαναπούμε!!
 Θυμίζει Deja Vu.
- Εγώ προσωπικά θέλω και μου αρέσει η πολιτική αντιπαράθεση, όχι σαν διασκέδαση ή για να δεις τα απωθημένα των, αλλά μόνο έτσι καταλαβαίνεις τι σκέπεται ο άλλος, αν έχει προτάσεις- αντιπροτάσεις, αν μπορεί να βρει λύσεις για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, αλλά και το σπουδαιότερο για να διαπιστώσω αν αυτός που ψήφισα έχει φωνή δικιά του...
Και για να τελειώνουμε με την προτροπή, τι κάνετε, μας εκθέτεται, μας κάνετε περίγελους... αυτά τα έχει η εξουσία. Μάλιστα δεν υπάρχει εξουσία χωρίς μίσος και αυτά θα συνεχιστούν να συμβαίνουν, ακόμα κι αν βρούμε τον αδέκαστο, τον σωτήρα, τον ένα και μοναδικό.... ακόμα και τον άνθρωπο της κοινής αποδοχής ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: