Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Επιστολή Ενώσεων και Ομοσπονδιών Πολιτιστικών Συλλόγων σε κυβέρνηση για ένταξη νέων κωδικών στις πληττόμενες επιχειρήσεις

Επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών - Ανάπτυξης και Εργασίας, έστειλαν οι ενώσεις των πολιτιστικών φορέων της χώρας, ανάμεσα τους και η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου Κρήτης με θέμα την ένταξη και των πολιτιστικών φορέων στα μέτρα όσων πλήττονται από την αντιμετώπιση του κορωνοϊού».     
Αξιότιμοι κκ. Υπουργοί,
Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, σας πληροφορούμε ότι έχουμε γίνει αποδέκτες εκατοντάδων αιτημάτων από συλλόγους-μέλη μας, διότι έχουν αποκλειστεί οι κωδικοί δραστηριότητας των Πολιτιστικών Συλλόγων από την υπεύθυνη δήλωση αναστολής εργασιών λόγω κορωνοϊού και κατά συνέπεια απεμπολούν τις ευεργετικές διατάξεις της.
Αξιότιμοι κκ. Υπουργοί,
Με την παρούσα επιστολή, τα Δευτεροβάθμια Όργανα των Πολιτιστικών Συλλόγων ανά την Ελλάδα - Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου Κρήτης, Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου, Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας, Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Καρδίτσας, Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης, στο πνεύμα της αλληλεγγύης, της ενότητας και της στήριξης όλων των κοινωνικών ομάδων στις δύσκολες τούτες ώρες που διέρχεται η Πατρίδα μας και παράλληλα έχοντας υπόψη ότι στην ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου σχετικά με τη λίστα των πληγέντων επιχειρήσεων έχει συμπεριληφθεί το ΚΑΔ 94991601 που αφορά «Υπηρεσίες Πολιτιστικών Συλλόγων» και Σωματείων, όμως υπάρχουν και δεκάδες άλλοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Σωματεία με διαφορετικό ΚΑΔ όπως π.χ.με το ΚΑΔ το 94991906 που  αφορά Υπηρεσίες Τοπικών Συλλόγων και Σωματείων, με το ΚΑΔ 94991401 Υπηρεσίες Εξωραιστικών και Αναπτυξιακών Σωματείων και Ενώσεων,με το ΚΑΔ 949916 Υπηρεσίες οργανώσεων Νέων και πάρα πολλοί άλλοι ΚΑΔ .
Ζητάμε για λόγους ισότιμης αντιμετώπισης όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων από τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την ένταξη όλων των  ΚΑΔ που ξεκινούν από 9499 και αφορούν Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία στη λίστα των πληττόμενων επιχειρήσεων. από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού..
Με τη δίκαιη αυτή ενέργεια σας, θα ενταχθούν όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι στις ευεργετικές νομοθετικές διατάξεις με τις ανάλογες πρόνοιες (μείωση ενοικίου, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, μείωση/απαλλαγή από δημοτικά τέλη, επίδομα 800€ για τους εργαζόμενους στους συλλόγους κ.α.).
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την αμοιβαία συνεργασία.
Πληροφορίες 6973387268 Κουνελάκης Στέλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: