Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ

... στην Κίσαμο, εν μέσω πανδημίας...η απάντηση του Δημάρχου Κισάμου κ. Μυλωνάκη στις επιστολές της μείζονος αντιπολίτευσης και του κ. Σταθάκη.
Ο Δήμος Κισάμου, όπως και οι άλλοι Δήμοι του νομού Χανίων (Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου)  καθώς και η Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας, προχώρησε στην αυτονόητη κίνηση της πρόσκλησης Δημοτικών Συμβουλίων με την «δια Περιφοράς» διαδικασία για τα τρέχοντα και απαραίτητα θέματα. Βάσει της διαδικασίας αυτής, αποστέλλεται και συμπληρώνεται έντυπο ψηφοφορίας σύμφωνα με τα νόμιμα μέσα  και οι αιρετοί έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα γραπτώς να επισυνάψουν απόψεις, θέσεις, εισηγήσεις.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κισσάμου  Θ. Σταθάκης, θεώρησε το ζήτημα και την εποχή, ως κατάλληλα για να προχωρήσει σε στείρα και σκληρή αντιπολίτευση. Αρχικά αρνήθηκε (!!!)  να συνηγορήσει στην διαδικασία, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να την καταρρίψει, καθώς ήξερε πως αυτή απαιτούσε νομικά την συμμετοχή των 2/3 (δηλαδή 18 από τα 27 μέλη του συμβουλίου) και αυτός διέθετε 11 μέλη. Επίσης γνώριζε και του είχε γίνει σαφές, ότι ακόμα στην δεδομένη χρονική στιγμή, δεν ήταν εφικτή η τηλεδιάσκεψη για τόσο μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων (27 μέλη και 29 τοπικοί πρόεδροι). Τέλος, αν και αρχικά το παρουσίαζε ως λύση, τελικά – και μετά την απαγόρευση της συνάθροισης άνω των 10 ατόμων- δεν συνέχισε να απαιτεί κεκλεισμένων των θυρών δια ζώσης συνεδρίαση. 
Βάση σχεδίου λοιπόν και με γνώμονα την παγιωμένη δική του εμμονική τακτική, αποφάσισε να προχωρήσει σε έναν πρωτοφανή πολιτικό εκβιασμό που συνοψίζεται στην λογική «εκμεταλλεύομαι την περίσταση και αποφασίζω εγώ για ποιες αποφάσεις μπορείτε να παίρνετε, μέχρι να περάσει η πανδημία. Ή θα αποδέχεστε αυτά που λέω ή θα μπλοκάρω την λειτουργία του Δήμου». Και τελικά, η παράταξή του δεν συμμετείχε (σε αντίθεση με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωση, ελάσσονος αντιπολίτευσης) στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, οπότε και δεν συμπληρώθηκαν τα απαιτούμενα από τη διαδικασία 2/3 συμβούλων.
Σε κάθε συμβούλιο, όπου επικρατεί η κοινή λογική, κανείς δεν θα λειτουργούσε κατ΄αυτόν τον τρόπο. Και φυσικά, αν δεν υπήρχε η πανδημία, δεν θα μπορούσε να σταματήσει καμία απόφαση του Δήμου με τον τρόπο που τώρα εκείνος επιλέγει. 
Οι προφάσεις που παρουσιάζει για τον διαχωρισμό των  θεμάτων και της λήψης αποφάσεων για όποια αυτός αποδέχεται, επιβεβαιώνουν όλα τα προαναφερόμενα. Επιπλέον, ουδεμία εναλλακτική πρόταση κατέθεσε επίσημα όπως έλεγε και ως όφειλε (αφού διαφωνεί τόσο πολύ) για το «επίμαχο» θέμα της υποχρεωτικής αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού (το οποίο και χρονικά και ουσιαστικά επείγει). 
Στόχος του είναι, να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία, ώστε διαρκώς να δημιουργεί πρόβλημα και προσκόμματα σε κάθε διαδικασία. Ο κ. Σταθάκης, βασίζεται στη «λογική του χάους» και ποντάρει στη δημιουργία κλίματος διχόνοιας που εν μέσω αυτής, αναζητεί -ξανά- τη δική του αλαζονική, προσωπική προβολή. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τον άνθρωπο, που πριν λίγο καιρό απαιτούσε να συνεδριάσουμε και να αποφασίσουμε, για την διεξαγωγή του Κισαμιτικού Καρναβαλιού παρά τις γενικές οδηγίες και την απαγόρευση σε κεντρικό επίπεδο. 
Σημειώνουμε πως και όλοι οι Σύμβουλοι της παράταξής του, είναι απολύτως συνυπεύθυνοι και εγκλωβισμένοι.
Όσο δε, για το ακροατήριο του κ. Σταθάκη, είναι καταφανές, πως μέρα με τη μέρα λιγοστεύει και απογοητεύεται, γνωρίζοντας πως ο πρώην Δήμαρχος διοίκησε και διαχειρίστηκε την Κίσαμο για 5 χρόνια. 
Θέτουμε το πρωτοφανές αυτό ζήτημα στην κρίση των πολιτών. Δεν μπορούμε να μπαίνουμε σε πολιτικές αντιπαραθέσεις αναχρονιστικής λογικής, εν μέσω κρίσης. Αντιμετωπίζουμε όμως μια πρωτοφανή συμπεριφορά.  Και από σεβασμό στην κοινή λογική, αν και μάλλον θα προκληθούμε, δεν θα επανέλθουμε δια του τύπου στο θέμα πριν προκύψουν νέα δεδομένα. 
Αυτό, για να διαφυλάξουμε την σοβαρότητα και την υπεύθυνη στάση μας στα πράγματα, αλλά και διότι η εποχή απαιτεί ατομική και συλλογική ευθύνη. Ως εδώ λοιπόν.
Ο Δήμαρχος Κισσάμου
Γεώργιος Μυλωνάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: