Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ LAPTOP/TABLET ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

- Μετά την δυσκολία να μπορέσουν όλοι οι μαθητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματα εξ' αποστάσεως μιας και δεν διαθέτουν όλοι laptop/tablet, αλλά και το σήμα που δεν καλύπτει όλο τον Δήμο μας, ο δήμος Κισάμου ζήτησε απο τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καταγράψουν τις ανάγκες των μαθητών τους και να τις στείλουν με επιστολή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα παιδείας κ. Χαχλάκης, ώστε ολοκληρωμένα να ζητήσουμε τα απαραίτητα. 
Στο αίτημα αυτό ως και σήμερα είχαν απαντήσει μόνο το 2ο Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Κισάμου, τα υπόλοιπα σχολεία ακόμα το ψάχνουν...αν και ο χρόνος τρέχει.
Επειδή ο Δήμος Κισάμου δεν είναι ένας δήμος που έχει ίντερνετ παντού, αλλά και πολλές οικογένειες δεν έχουν σταθερό ίντερνετ πέρα απο τα κινητά τους, ο δήμος θα ζητήσει και δωρεάν ίντερνετ για πρόσβαση των μαθητών στις ώρες διδασκαλίας. Μάλιστα εικάζεται οτι ορισμένοι μαθητές που δεν έχουν γραφτεί στην εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.
- Χθες είχαμε και την πρεμιέρα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας, με περισσότερα από 125.000 παιδιά του δημοτικού σχολείου να ανταποκρίνονται στο "πρώτο κουδούνι" της νέας εκπαιδευτικής εκπομπής που μεταδίδει καθημερινά στις 10 το πρωί από την ΕΡΤ2. Όμως και εδώ εμείς στην Κίσαμο αντιμετωπίζουμε πρόβλημα αφού ορισμένα χωριά -πχ Πλάτανος ενδεχομένως και αλλού, δεν έχουν καθόλου σήμα και δεν "πιάνουν"  την ΕΡΤ2.
Μερικά θέματα που απο ταχύτητα προσπεράσαμε, αλλά είναι τόσο ουσιαστικά ώστε να έχουν όλοι οι μαθητές την ίδια πρόσβαση για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.
Ας ελπίσουμε οτι θα λήξει σύντομα αυτή η καραντίνα γιατί τα προβλήματα είναι μεγάλα και όπως φαίνεται η επαρχία φαίνεται πολύ ριγμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: