Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η αυτοψία που έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει -αυτά πριν κάμποσο καιρό- οτι δεν υπάρχει δωρεάν Πρωτοβάθμια Περίθαλψη στην χώρα μας. Οι πολίτες πληρώνουν ιδιώτη γιατρό ακόμη και για τη συνταγογράφηση. Τα Κέντρα Υγείας έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Αντί να τα ενισχύει με προσωπικό και υλικά, οι λιγοστοί εναπομείναντες γιατροί γίνονται μπαλάκι από Μονάδα σε άλλη Υγειονομική Μονάδα (κάνουν τον οικογενειακό ιατρό, εφημερεύουν κάθε ημέρα και σε άλλα Κέντρα Υγείας ή στα τοπικά Γενικά Νοσοκομεία)...λειτουργούν με εθελοντές.
- Ήρωες όλοι τους γιατροί νοσηλευτές τραυματιοφορείς οδηγοί ασθενοφόρων, ειδικά με τις σημερινές καταστάσεις αφού βλέπουμε καθημερινά τι γίνεται.... Το σύστημα την παλεύει... με τις δωρεές, πολιτών, συλλόγων και επιχειρηματιών σε υλική βοήθεια. Άνθρωποι με όλη την σημασία της λέξεως που προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους στηρίξουν και να τους βοηθήσουν. Φυσικά ανάμεσα τους και οι εθελοντές, στην δική μας περίπτωση ο Γιάννης που δηλώνει παρόν χρόνια τώρα στην αδιαφορία του κράτους να προσλάβει τους αναγκαίους. Παρόν στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα.. μπράβο Γιαννάρα.

Υ.Σ Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να μην πάθουμε οτι παθαίνουν οι άλλες χώρες....

Δεν υπάρχουν σχόλια: