Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Η ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

 Εκάτσανανε στο ομορφοστρωμένο τραπέζι, ο Μανωλάκης με τον Σηφαλιό, στο γάμο του Παπαδάκη. Με το που κάτσανε ο Μανωλάκης είδε ένα βαζάκι μουστάρδα πάνω στο τραπέζι που είχε μέσα ένα κουταλάκι. Δεν άντεξε στην περιέργεια και αρπάζοντας το κουταλάκι, έφαγε μια καλογεμάτη κουταλιά. Σε λίγο έγινε κατακόκκινος και τα μάθια του γέμισαν δάκρυα!
Ο Σηφαλιός τον είδε και τον ερώτηξε!
-Γιάντα μωρέ κλαίς;
-Εθυμήθηκα μωρε τον μακαρίτη τον αδελφό μου!
-Εδά αχαΐρευτε εβρήκες την ώρα; Και για να αλλάξει την συζήτηση του λέει: Ίντα είναι εκειονέ που 'φαγες;
-Γιαούρτι!
-Γιαούρτι μωρέ... τοσονά κίτρινο;
-Αγελαδινό νε μπρε, παρα φάε και συ!
Πολύ βαθιά έχωσε το κουταλάκι ο Σηφαλιός κι έφαγε και αυτός, σε λίγο τόνε ρώτηξε ο Μανωλάκης!
-Μα γιάντα μπρε κλαις και συ;
-Τον αδελφό σου εθυμήθηκα κι εγώ που ήτανε πραγματικός άνθρωπος και όχι γάιδαρος σαν και σένα!!   

Υ.Σ Τα πρόσωπα στην παλιά φωτογραφία όσους θυμάμαι....από δεξιά Τσουρής  - Φωτάκης Παναγιώτης και απο αριστερά Παπαδάκης Γιώργος- Γεωργακάκης ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: