Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΕΝΑΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ ΤΟΥ 1820

Ο Pierre Henri Gauttier Duparc (1772 - 1850) ήταν αξιωματικός υδρογράφος και ναύαρχος του Γαλλικού Ναυτικού όπου στην ζωή του έγινε γνωστός για δυο πράγματα ένα είναι οι ναυτικοί χάρτες του που πλησιάζουν στην πραγματικότητα, και φυσικά για την ιστορία της Αφροδίτης της Μήλου.
Στις 16 Απριλίου 1820, ο Pierre-Henry Gauttier du Parc, με το πλοίο Jules Dumont d'Urville, βρισκόταν αγκυροβολημένος στο λιμάνι της Μήλου. Μαθαίνουν ότι ένας αγρότης από το νησί έχει ανακαλύψει ένα υπέροχο άγαλμα, και ειδοποιεί τον πρεσβευτή, τον Μαρκήσιο ντε Ριβιέρ, να αγοράσει το άγαλμα, ο οποίος το  κάνει για λογαριασμό του βασιλιά Λουδοβίκου XVIII που και αυτός με την σειρά του το προσφέρει στο μουσείο του Λούβρου.
Στο δεξιό της φωτογραφίας βλέπουμε πως έφτιαξε την Άγρια Γραμβούσα, την Ήμερη και το Τηγάνι, και αριστερά πως είναι σήμερα απο τον δορυφόρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: