Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΑΚ

Αν τα πράγματα πάνε καλά στη συνολική διαπραγμάτευση με τους πιστωτές σχετικά με τα δημοσιονομικά, ανοίγεται νέος δρόμος για τη χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ: Έχουμε λαμβάνειν 4,8 δις από τις κεντρικές τράπεζες, ως επιστροφή των κερδών τους από τα ελληνικά ομόλογα. Με τα σημερινά δεδομένα, αυτά δεσμεύονται ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους και δεν μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε. Η κυβέρνηση ζητά από τους πιστωτές να δεχθούν να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά για δημόσιες επενδύσεις. Κι εγώ ζητώ από την κυβέρνηση η πρώτη από αυτές τις επενδύσεις να είναι ο ΒΟΑΚ!
Αυτά τα χρήματα, αν τελικά αποδεσμευθούν, θα αλλάξουν ΕΝΤΕΛΩΣ τα δεδομένα των δημοσίων επενδύσεων.
Αυτή η δυνατότητα χρηματοδότησης μέχρι σήμερα δεν έχει αναδειχθεί.
Είναι δεδομένο ότι στη συνέχεια, θα διεκδικήσουν από τα κεφάλαια αυτά όλες οι Περιφέρειες, οι Δήμοι και τα Υπουργεία.
Έχουμε το πλεονέκτημα της αδιαμφισβήτητης σημασίας του έργου του ΒΟΑΚ, και του γεγονότος ότι εντός του 2020 μπορούν να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες. Πρέπει όμως να κινηθούμε εγκαίρως και συγκροτημένα. Κατέθεσα ήδη σχετική επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα.
Μανούσος Βολουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: