Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΖΩΜΕΝΑ ΦΡΕΑΤΙΑ

Χθες επισκέφτηκε το Έλος για να δει τις καταστροφές ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, όπου ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Κυριτσάκης, ο αρμόδιος εντεταλμένος αντιδήμαρχος κ. Θοδωρής Σκαλιδάκης, αλλά και ο μηχανικός του Δήμου !!! κ. Αλαντίν, του έδειξαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες.
Θα σταθώ μόνο στην τελευταία του δήλωση... όταν πληροφορήθηκε γιατί έκλεισε το σχολείο στο Έλος!!
- Ένα από τα εμπόδια (τα αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να περάσουν), δημιουργήθηκε σε σημείο όπου επί είκοσι χρόνια (μου είπαν) είναι φραγμένος ο αγωγός των ομβρίων που περνά κάτω από το δρόμο, αγωγός μήκους περίπου 5 μέτρων! Ελπίζω είτε ο Δήμος, είτε η Περιφέρεια να κινηθεί άμεσα - για τόσο μικρό έργο δεν έχει νόημα ούτε να συζητάμε ποιος έχει αρμοδιότητα.
Με απλά λόγια για να καταλάβουμε είκοσι χρόνια είναι φραγμένο το φρεάτιο και δεν το καθαρίζουμε περιμένοντας είτε ο δήμος την περιφέρεια, είτε η περιφέρεια τον Δήμο; Τελικά μπας και δεν μας φταίνε οι άλλοι; Μήπως για όλα φταίμε εμείς που δεν κάνουμε αυτό που πρέπει με κίνδυνο κάθε φορά να πνιγούμε με μιας ώρας βροχή; 
Πάντως δεν είναι το μοναδικό φρεάτιο φραγμένο είμαι σίγουρος... αυτό μάλιστα είχε τονιστεί την τελευταία φορά που πάθαμε τις καταστροφές και απο κατοίκους οτι τα φρεάτια και προς τον Κάμπο αλλά και προς το Σφηνάρι ήταν μπαζωμένα.
Ας ελπίσουμε οτι ο νέος μηχανικός του Δήμου θα κάνει αυτό που πρέπει.... μιας και οι αρμοδιότητες δεν μας ενδιαφέρουν τόσο όσο η ασφάλεια μας.

1 σχόλιο:

Χρύσα Θ. είπε...

Γιατί δεν φώναξε ο κ Αλαντίν το τζίνι να λύσει αμέσως το πρόβλημα?