Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ....

Χθες σε μια ανάρτηση μου σχετικά με τα εγκαταλελειμμένα παρκάκια στην πόλη και την ιδέα της υιοθεσίας αυτών από φορείς και σχολεία, συνάντησα μια αντίδραση που δεν έχει βέβαια να κάνει τόσο με την ιδέα, όσο με το αν είμαστε έτοιμοι σαν πολίτες να τα υιοθετήσουμε και κατ επέκταση να ομορφύνουμε την πόλη μας ή απλά γίνεται η κουβεντούλα για να περνά η ώρα.
-Στην φώτο αυτό είναι το παρκάκι -οικόπεδο που η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου δώρησε στον σταθμό Πυροσβεστικής Κισάμου να το κάνει ... κάτι πιο όμορφο από αυτό που δείχνει, με την αγριάδα, τα σκουπίδια και ότι άλλο έχει μέσα. Συνέπεσε η ιδέα μου με αυτήν του Δέσποτα και του διοικητή της Πυροσβεστικής... συνέπεσε, εντούτοις θα υιοθετηθεί και θα αναδειχτεί είμαι σίγουρος. 
Δανείζομαι και μια ανάρτηση της Χρύσας Θεοδωράκη που συνοδεύεται από αυτήν την φώτο (και άλλες)
- Ο θείος μου Φωτεινάκης Μιχάλης, όσοι τον γνωρίζετε ξέρετε την ηλικία του, οι υπόλοιποι μάτια έχετε και βλέπετε! Ήρθε να μας φτιάξει το κήπο στο σχολείο μας, αφιλοκερδώς φυσικά! Ευτυχώς που υπάρχουν και άνθρωποι σαν αυτόν με πολύ "ελεύθερο χρόνο" γιατί τους υπόλοιπους τους έχει φάει η δουλειά!

Απλά πράγματα ο καθένας μας μπορεί να κάνει κάτι για να ομορφύνει τον χώρο του, την αυλή του, ακόμα και τον κήπο ενός σχολείου..ένας φορέας μπορεί πολλά περισσότερα, ειδικά άμα θέλει να μην βλέπει τα χάλια μας. Ο Δήμος κάνει αυτό που μπορεί κι αν δεν το βλέπει του το λέμε εμείς, οι υπόλοιποι προσπαθούμε να κάνουμε αυτά που ο δήμος δεν προλαβαίνει... και φυσικά δεν αντικαταστούμε την δημοτική αρχή, ούτε τρώμε θέσεις συμβασιούχων... όρεξη να έχουν και να έχουμε μα το Καστέλι μας (να μην το πω Καστελλάκι για να μην παρεξηγηθώ) θέλει δουλειά 10ετίας για να ξεβρωμίσει..

Δεν υπάρχουν σχόλια: