Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΣΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ

φωτο αρχείου
Πάνω από 1.600.000ε είναι η ζημιά στα θερμοκήπια του Λαφονισού με πρόχειρες εκτιμήσεις. 600-800 στρέμματα θερμοκηπίων έχουν καταστραφεί, δεν υπάρχει ίχνος πλαστικού και με το πρώτο φως της ημέρας οι ομάδες των παραγωγών θα κάνουν και τις τελικές εκτιμήσεις του. Πάντως τέτοιο μέγεθος καταστροφής στην περιοχή δεν έχει ξαναγίνει, και ο περυσινός ανεμοστρόβιλος δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτή την κακοκαιρία. 
Το πρόβλημα που έχει φέρει σε απόγνωση τους περισσότερους παραγωγούς είναι ότι δεν υπάρχει η ποσότητα πλαστικού για να ξανασκεπαστούν τα θερμοκήπια αλλά και να υπήρχε είναι αδύνατον να γίνει αυτό από την μια στιγμή στην άλλη αφού στις καλύτερες περιπτώσεις σκεπάζονται 10 στέμματα ημερησίως.. με φόβο να χαθεί τελείως και η παραγωγή.
                                                      φωτο Σκορδιλάκης

Να θυμίσω ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν έγινε σήμερα γιατί ως και αυτήν την ώρα βρισκόταν ο Δήμαρχος Κισάμου στο Λαφονήσι, μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Μαυροδημητράκη, οι οποίοι θα βρίσκονται και αύριο με το πρώτο φως της ημέρας εκεί, περιμένοντας τον Περιφερειάρχη για να δουν το μέγεθος της καταστροφής αλλά και να ακούσουν τους παραγωγούς.
Ο κ. Μυλωνάκης μάλιστα είχε και επικοινωνία με τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη για το θέμα των καταστροφών στις καλλιέργειες του Λαφονησιού.  
*Το μέγεθος του χαλαζιού που έκανε την καταστροφή στο Λαφονήσι.
Φωτο Νίκος Κυριτσάκης

1 σχόλιο:

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Τα σχόλια επι του θέματος μόνο επώνυμα