Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΤΟΝ ΜΕΘΥΣΤΗ

 Στη συνοικία Βαϊδιανά, μέσα στο Βάθη (Κούνενι), βρίσκεται ή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του 13ου αιώνα, τραπεζοειδούς μορφής. Μια από τις πιο παλιές εκκλησίες του Δήμου μας και ίσως μια από τις παλαιότερες σωζόμενες στο νομό έχει συντηρηθεί μιας και  φθορά των τοιχογραφιών, ήταν σημαντική αφού πριν χρόνια είχε καταρρεύσει μια καμάρα του. 
Η επιγραφή με την χρονολογία είναι  στο κέντρο της κόγχης του Ιερού, αμέσως κάτω από την Παναγία, διαστάσεων 0,30 Χ 0,17 μ., με μαύρα γράμματα, ύψους 4 εκ., σε άσπρο φόντο, έχει χρονολογία, από κτίσεως κόσμου, 6792 (1284 μ.Χ)
 Όπως κάθε χρόνο χθες του Άι Γιώργη του Μεθυστή γιόρτασε και πάρα πολύ κόσμος τίμησε την χάρη του Αγίου.
Αξίζει μια επίσκεψη σας, αν και η εκκλησία είναι πάντα κλειδωμένη.(το κλειδί θα το βρείτε κάπου στο χωριό) 
Φώτο Πλοκαμάκης Μανώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: