Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

ΝΟΙΚΙΑΣΑΝ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ

Η δημοτική αρχή λίγους μήνες μετά που ανέλαβε προχώρησε σε μια σίγουρα πολύ ουσιαστική αλλά και συνάμα θαρραλέα απόφαση για τα δεδομένα μας και νοίκιασε -άγνωστο για πόσο- τον παλιό σινεμά Άστορ ή όπως όλοι τον ξέρουμε του Σταματόγιαννη. Είναι η αίθουσα στα δυτικά της Σκαλίδη που θα δώσει νέα ζωή στην περιοχή αυτή μιας και θα μεταφερθούν αυτόματα με την συντήρηση της όλα τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας και όχι μόνο.
Η σχετική απόφαση πάρθηκε μετά από πολύ συζήτηση, με μεσολαβητή για να ρυθμίσει τα περαιτέρω τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Χαχλάκη. Σίγουρα αν και εφόσον δεν προκύψει κάτι η αίθουσα που είναι πολλαπλών χρήσεων, μας δίνει και μια καλή ευκαιρία να ξαναγυρίσουμε οικογενειακά σε προβολές επιλεγμένων ταινιών... που κάποτε το είχε κάνει ο Φιλολογικός με την Νεολαία Κισάμου. Φυσικά όλα τα θέατρα ακόμα και αυτά που δεν μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε ως και σήμερα, βρίσκουν αίθουσα... 
Μια κίνηση πολύ καλή που φυσικά ρίχνει¨" λίγο την υπόλοιπη Σκαλίδη, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ξανασκεφτούν πολύ καλά εκεί στον δήμο το "ρίξιμο" του Φαρμακείο Λυγιδάκη για να πάρει αξία και να αναπτυχθεί και η ανατολική Σκαλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: