Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΠΛΟΚ "Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ"

Η φώτο αυτή είναι οικογενειακή και ανήκει
αποκλειστικά στην οικογένεια που αποθανατίζεται 
Επειδή λέει μπήκε ο παππούς του μια φορά σε φωτογραφία στις σελίδες του μπλοκ του ανήκουν όλες οι φωτογραφίες... επειδή είναι κάποιοι γνωστοί Κισαμίτες που δεν χρειάζονται ψάξιμο για να αναγνωριστούν, τους ανήκουν οι φωτογραφίες. Τι άλλο θα ακούσουμε. 
Και όχι τίποτα άλλο, αλλά μπορούν εύκολα να βρουν φωτογραφίες που δεν έχουν "παίξει", ζητώντας τις απο σπίτια και ανθρώπους ή ανοίγοντας τα άλμπουμ τους και να μας τις δείξουν, δημιουργώντας και αυτοί με την σειρά τους μια ροή Ιστορίας ....
 Αυτά επειδή βλέπω κάτι νέες αναρτήσεις στο F/B.....  

Το κάθε έντυπο δεν είναι πηγή αντιγραφής, ούτε ανάπτυξη ενός θέματος απο μπλοκ, εν αντιθέσει με τα μπλοκ που μπορεί να είναι (Εγώ δεν είμαι). Η εφημερίδα είναι θέμα-σχόλιο και να καυτηριάσει τα γεγονότα με τον δικό της χαρακτηριστικό τρόπο, για να αποκτήσει φίλους- θαυμαστές-κοινό, απο την στιγμή που γίνεται ένα με τα ενημερωτικά σάιτ χάνει την αξία της.
Η φώτο αυτή είναι καλλιτεχνική και ανήκει στον φωτογράφο!
Ναι οι φωτογραφίες ανήκουν σε όλους, αλλά περισσότερο σε αυτούς που εικονίζονται μιας και έχουν πληρώσει για την δουλειά τον καλλιτέχνη, εν αντιθέσει με κάποιες συλλεκτικές που έχουν την υπογραφή του φωτογράφου και ανήκουν αποκλειστικά στον φωτογράφο. Απλά πράγματα και η αλήθεια είναι οτι πάρα πολλοί έχουν πάρει φωτογραφίες απο αυτές που έχω μαζέψει με κόπο, αλλά είχαν την καλή διάθεση να ρωτήσουν πρώτα. Και η απάντηση πάντα ήταν ..ΝΑΙ πάρε αλλά αν τις χρησιμοποιήσεις κάπου γράψε οτι είναι του ΑΝΥΦΑΝΤΗ
Εξάλλου η έκθεση φωτογραφιών του Ανυφαντή γίνεται 2 φορές τον χρόνο μια στην Σκαλίδη και μια στην παραλία Τελωνείου με φώτο που έχουν δώσει τις περισσότερες φορές οι ίδιοι οι εικονιζόμενοι ή συγγενείς τους. 
Ας σταματήσουν λοιπόν εδώ τις αναφορές σε ποιον ανήκουν οι φώτο ..είναι όλων.... απλά  παρακαλώ να βάλουν και κατα-δικές τους κάποια φορά, αυτοί που νομίζουν οτι τους ανήκουν όλες.
Ευχαριστώ 
Παπαδάκης Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: