Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ Ν.Κ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Κυρία Αντιδήμαρχε
Δεν σας κρύβω ότι η επιστολή σας μου προκάλεσε... τεράστια αμηχανία.
Η διαμαρτυρία για τα σκουπίδια στην συγκεκριμένη παραλία δεν απευθυνόταν και ούτε καν υπονοούσε, την νυν Δημοτική Αρχή, εξάλλου φαίνεται και από το πρώτο κείμενο μου. Απευθυνόταν καθαρά και ξάστερα στους επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει ότι πριν ανοίξουν την οποία επιχείρηση τους πρέπει πρώτα να φροντίσουν την "αυλή" τους, που είναι η παραλία και που χάρη σ' αυτήν μπορούν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό βέβαια δεν εξαιρεί την ευθύνη του Δήμου, αλλά αν είχατε φροντίσει, "πριν πιάσετε την πένα σας!", να ενημερωθείτε, που ακριβώς βρίσκεται αυτή η παραλία; είναι προσβάσιμη; πως γίνεται η μεταφορά των απορριμμάτων; μήπως την διέπει ειδικό καθεστώς; και άλλα πολλά που θα έπρεπε να γνωρίζετε, ίσως να μην βλέπατε μέσα σε μια απλή διαμαρτυρία ενός πολίτη "βάρβαρους" και ανώνυμος δολοπλόκους....
     Κυρία Αντιδήμαρχε, αντί να διυλίζετε τον Κώνωπα, (ποιος έγραψε την καταγγελία; γιατί ο καταγγέλλων υπογράφει μόνο με τα αρχικά του ονόματος του και όχι με...την φορολογική του δήλωση;) προτιμότερο θα ήταν να ασχοληθείτε με την λύση των προβλημάτων. (Δεν γνωρίζω ποιος απομάκρυνε τα σκουπίδια την επόμενη μέρα, αλλά από τα γραφόμενα σας συμπέρανα ότι δεν φροντίσατε εσείς γι αυτό).
Όσο για την δυσφήμηση του τόπου μας που επικαλείστε ότι γίνεται με την δημοσιοποίηση καταγγελιών.... κάνετε λάθος, γιατί η διαμαρτυρία και η καταγγελία είναι ότι πιο υγιές σε μια δημοκρατική κοινωνία και είναι ένας τρόπος να γίνουν γνωστά και να διορθωθούν πολλά κακώς κείμενα.
Άλλωστε τα μέσα ενημέρωσης εκτός από την ενημέρωση έχουν και αυτόν τον ρόλο, δηλαδή να ασκούν κριτική και να ελέγχουν την εξουσία χωρίς φόβο και πάθος.
Ευτυχώς η Δημοκρατία μας, μας επιτρέπει την ελευθερία του λόγου και ευτυχώς υπάρχουν υγιή "ΜΜΕ" που δημοσιοποιούν την άποψή των πολιτών. Η εποχή της λογοκρισίας ευτυχώς έχει περάσει ανεπιστρεπτί..... επομένως τα ακριβείς στοιχεία του κάθε πολίτη που διαμαρτύρεται δεν σας χρησιμεύουν σε κάτι.... Γιατί λοιπόν σας ενδιαφέρουν; Οι λύσεις των προβλημάτων θα έπρεπε πρωτίστως να σας ενδιαφέρουν!!!!! 
Όσο για το τι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας; 
Σίγουρα δεν πρέπει να ακολουθήσουν την δική σας παρότρυνση, δηλαδή να μην δημοσιοποιούν τα κακώς κείμενα αλλά να σιωπούν στρουθοκαμηλίζοντας με το κεφάλι στην άμμο, υπό τον φόβο της δυσφήμισης ή της λογοκρισίας.....
Κυρία Αντιδήμαρχε, με όλο τον σεβασμό, ασχοληθείτε με πράγματα "επί της ουσίας", και η ουσία είναι να βοηθήσετε τον τόπο μας να γίνει καλύτερος, πιο καθαρός, πιο ευχάριστος και κατά συνέπεια θα γίνει και η ζωή μας πιο εύκολη. Τα προβλήματα είναι πολλά και αν τον Μάιο μας λέτε: "η ακτίνα του Δήμου μας είναι μεγάλη και ο όγκος των σκουπιδιών πολύς" ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ;;;;;;
     ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 
      Ν.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: