Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΑΡΝΑΚΙ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ......ΑΛΛΟΔΑΠΟ

35 κρεοπωλεία διέθεταν σφάγια που δεν είχαν σωστή αναγραφή της χώρας προέλευσης, 56 κρεοπωλεία δεν εκτύπωναν στοιχεία ταμειακής μηχανής  και 5 περιπτώσεις απόψυξης και έλλειψη επισήμανσης σε συκωταριές εντόπισαν οι ελεγκτές του Υπουργείου σε 710 ελέγχους που έκαναν. Επίσης εντοπίστηκε στους Ευζώνους φορτηγό με 709 αρνιά από την FYROM και προορισμό την Ελληνική Εταιρεία , χωρίς σφραγίδες για τη χώρα προέλευσης. Το φορτηγό αναγκάστηκε να επιστρέψει ξανά στη χώρα προέλευσης, ενώ θα επιβληθούν κυρώσεις στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.
«Ελληνοποιήσεις» αρνιών και κατσικιών κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης. Για το λόγο αυτό ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο.
agroschannel

Δεν υπάρχουν σχόλια: