Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ

Γράφουν τα χθεσινά Χανιώτικα Νέα στην σελίδα 32 
ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ Δεσπότης και Μακεδονομάχος ...
"Έγινε δεσπότης το 1882 και τοποθετήθηκε στη Μητρόπολη Καστελλίου Κισάμου. Παρέμεινε εκεί μεχρι το 1897 οπότε για διάφορους λόγους θέλησε να εγκαταλείψει το Καστέλλι".
Η αλήθεια είναι ότι έτσι έγιναν τα πράγματα, έφυγε όσο γρηγορότερα μπορούσε από το Καστέλλι ..ντροπιασμένος.
Οι ιστορίες που λέγονται στην Κίσαμο για τον Σελινώτη δεσπότη είναι πολλές, κακές και όλες εις βάρος μας.
- Πέρασαν πολλά χρόνια ώσπου κάποιος να πετάξει κάτι μισόλογα, που αποδείκνυαν πόσο κακοί άνθρωποι υπήρχαν (υπάρχουν) ώστε να κατηγορήσουμε ένα αθώο δεσπότη!!! 
Δυστυχώς οι ταλαντούχοι ιστορικοί της πόλης μας κρατούν ακόμα το στόμα τους κλειστό !!
Ίσως και ο αρθρογράφος των Χ.Ν να ξέρει, αλλά από σεβασμό δεν ... καταγγέλλει ή δεν θέλει να δώσει συνέχεια στην ιστορία του!!!

Πάντως πριν φύγει ..έδωσε ένα γερό μάθημα στους αφέντες και προύχοντες του Καστελλιού, αλλά άφησε και μια κατάρα που για πολλούς ισχύει ακόμα !!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

iΚρυμμένοι πίσω από ανωνυμία, δεν σπιλώνουμε μνήμες.Απαίδευτα δεν αφήνουμε αιχμές,δεν προσβάλουμε.Αν θέλουμε να μιλήσουμε, μαθαίνουμε πρωτα την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ιστορία,διαφορετικά σιωπούμε.Ο Παρθένιος ΔΕΝ έφυγε ντροπιασμένος,έφυγε αηδιασμένος και απογητευμένος από την μικρότητα μέρους του ποιμνίου του,που φαίνεται χτυπά ακόμα!Αν μπορούσε να σας απαντήσει,θα σας έλεγε:Diem ut mon droit δηλαδή: Ο Θεός το δίκαιον μου. Έψαξα και βρήκα την λαμπρή ιστορία του στη Μακεδονία,όπου και πέθανε σαν επίσκοπος.Ευχαρίστως θα σας μιλήσω,αν έχω απάντηση στο σχόλιο μου.(έχω το imail σας)

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Όσο και αηδιασμένος να ένοιωθε ο σεβασμιώτατος αλλο τόσο ντροπή θα ένοιωθε για το ποίμνιο του. Πάντα θα υπάρχουν άθεοι και κακοί άνθρωποι που θα δημιουργούν πρόβλημα στους δεσποτάδες. Η ιστορία την άκουσα και δεν κρύβω οτι κι εγώ ντράπηκα.
Δεν διαστρεβλωσα τίποτα άλλο απο ότο ακουσα. Φυσικά όπως ψάξατε και εσείς για την Ιστορία του άλλο τόσο την έψαξα και γω εδώ. Δυστυχώς εγώ δεν έχω το e-mail σας αλλά έχω ανθρωπο που την ξέρει απο πρώτο χέρι. Τώρα για το ποιος σπιλώνει ας το αφήσουμε για μια άλλη φορά..ή παρακαλώ ξαναδιαβάστε αυτό που γράφω. Τόλμησα να κάνω την ανάρτηση που οχι για να δείξω το πρόβλημα του δεσπότη, αλλά την κακιά των Καστελλιανών.