Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει το in.gr.......ότι
Στον ελληνικό βυθό βρέθηκαν τα πρώτα ζώα που δεν χρειάζονται οξυγόνο
"Διεθνής ερευνητική ομάδα ανακάλυψε στο βυθό των ελληνικών θαλασσών τα πρώτα είδη πολυκύτταρων οργανισμών που περνούν ολόκληρη τη ζωή τους χωρίς οξυγόνο.
Τα τρία μικροσκοπικά ζώα ανήκουν στην κατηγορία των θωρακιοφόρων, πλασμάτων με μήκος γύρω στο ένα χιλιοστό που ζουν κυρίως στην άβυσσο. Βρέθηκαν σε βάθος άνω των 3.000 μέτρων στη λεγόμενη «ανοξική λεκάνη της Αταλάντης», η οποία βρίσκεται έξω από τις νότιες ακτές της Ελλάδας (και δεν έχει σχέση με την ομώνυμη πόλη της Φθιώτιδας).
Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πολλά είδη ιών και μονοκύτταρων οργανισμών που ζουν χωρίς οξυγόνο, καθώς και λίγους πολυκύτταρους οργανισμούς που ανέχονται τις ανοξικές συνθήκες για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Η ανακάλυψη μεταζώων, δηλαδή πολυκύτταρων ζώων, τα οποία περνούν ολόκληρη τη ζωή τους σε συνθήκες ανοξίας, δείχνει ότι η ζωή στη Γη, ή ακόμα και σε άλλους πλανήτες, μπορεί να προσαρμόζεται σε συνθήκες που μέχρι σήμερα θεωρούνταν απαγορευτικές.
Τα ευρήματα δημοσιεύονται στην έγκριτη επιθεώρηση BMC Biology από την ομάδα του Ρομπέρτο Καναβάρο του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου του Μάρκε στην Ανκόνα της Ιταλίας."


Τελικά οι επιστήμονες μπορεί να αργούν αλλά τις ανακαλύψεις τις κάνουν .... βέβαια δεν κοίταξαν καλά μιας και στην Ελλάδα υπάρχει ή καλύτερα μόλις τώρα γεννιέται και ένα άλλο άλλο είδος που θέλει παρακολούθηση.
Γεννιούνται οι πρώτοι άνθρωποι που δεν θα χρειάζονται λεφτά...μετά και τις τόσες μ@λ@κιες που κάνει η νέα διακυβέρνηση !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: