Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ

Γράφει ο Δημήτρης Χίλιος
Κουμπωθείτε και τα μάτια σας τέσσερα. Έρχονται τα εκκαθαριστικά της εφορίας. Ένα Της Αναλήψεως, που ξέρατε σαράντα μέρες από το Πάσχα, ξεχάστε το. Της Καταβολής (και της καταστολής) εορτάζεται πλέον καθημερινά. Καινούργια ήθη και έθιμα καθιερώνονται. Οι εορταστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν πικρό καφέ και βουτήματα στο κυλικείο "Το βάλσαμον". Ό,τι περισσέψει από κονιάκ και παξιμάδι, λέω να το κρατήσουμε για τις ημέρες που θα βγουν οι καινούργιες δημοσκοπήσεις.
Ευχές για περαστικά σε όποιον χτυπιέται με το ταλέντο του, καταγινόμενος με το "Ποιος πήγε κι άρπαξε τα ρούχα απ’ την ταράτσα"!
Ε, ύστερα είναι και το ποιος πήρε το μεγάλο πακέτο, άλλος καημός αυτός. Βλέπεις, το αίνιγμα είναι για δυνατούς λύτες. Το πόσο το γλεντάω, το πόσο το γλεντάω.
Γύρω μας απειλές και μέσα τους φαγούρες.
Επίσης κυκλοφορεί η φήμη πως τα φύκια πλασάρονται για μεταξωτές κορδέλες, αλλά μην μασάτε. Στα όρη, στα άγρια βουνά!
Να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, να σταθεροποιηθεί ό,τι τέλος πάντων βρίσκεται εν κινήσει, μήπως και φάμε ψάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: