Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ...Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ !

Τελικά στο μόνο που συμφωνούν σύσσωμοι οι Χανιώτες είναι να μείνει με κάθε κόστος το εφετείο στα Χανιά. Μια γροθιά λοιπόν όλοι, ώστε να μείνει μια από τις τελευταίες νευραλγικές υπηρεσίες στην πάλαι πότε κραταιά πρωτεύουσα του νησιού.
Ως εδώ καλά, αλλά την απογύμνωση των Χανίων που χρόνια τώρα συντελείται, θα έλεγα βάσει σχεδίου, σήμερα την κατάλαβαν μερικοί και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να υπερασπισθούν την … νομική πλευρά της ισόρροπης ανάπτυξης;
Η ανάπτυξη του νομού μας δηλαδή, δεν περνά από το διαλυμένο νοσοκομείο, δεν περνά από τα λιμάνια μας που τα υποβαθμίζουν καθημερινά, δεν περνά από τα αθλητικά έργα που ένα στάδιο δεν είμαστε ικανοί να συντηρήσουμε, δεν περνά από τον άθλιο Β. Οδικό Άξονα, αλλά περνά μόνο από το εφετείο ;
Για το εφετείο αποδέχτηκαν και υπόγραψαν το 2001 πολλοί το «Πρωτόκολλο τιμής και Αξιοπρέπειας», (παρακαλώ όποιος έχει την λίστα με τις υπογραφές να την φυλάξει καλά..κάποτε θα πάρει αξία) για όλα τα άλλα που υπολειτουργούν ή έκαναν φτερά τι υπόγραψαν τελικά οι ίδιοι ; Το ελεύθερο ;
Με μπερδεύουν όλο και πιο πολύ ορισμένοι!!!! Πλάκα θα έχει όμως ο εκλεγμένος από μας δημοτικός άρχοντας είτε είναι της Κισάμου ή της Σούδας ή της Καντάνου να παραιτηθεί επειδή το λόμπι κάπου αλλού δουλεύει καλύτερα από το δικό μας.
-Ξυπνήστε βρε!


Η μόνη ελπίδα των εκ Χανίων δικηγόρων, να μην προχωρήσει η ίδρυση του Εφετείου Ηρακλείου είναι το χρήμα...
Όπως ανακοινώθηκε τα χρήματα που θα διατεθούν και για τα 4 νέα Εφετεία είναι μόλις 320.000Ε (Α ΡΕ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ) δηλαδή 80.000Ε για κάθε ένα. Ούτε γραμματέα δεν παίρνουνε με αυτά τα ψίχουλα!
Πλάκα βέβαια θα έχει να τους πει ο υπουργός... Αυτά δυστυχώς έχουμε από ρευστό... αν θέλετε σώνει και καλά το εφετείο βάλτε τα υπόλοιπα εσείς!! Δικηγόροι είσαστε.... όλοι ξέρουμε ότι το φυσάτε το παραδάκι!!!

Το επόμενο βήμα είναι να μας πάρουν και το φάρο τα υδροκέφαλα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: