Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΑΠΟΨΗ

Με νεροπίστολο τελικά;
Γράφει ο Δ. Χίλιος
Εν μέσω κουλουρακίων πασχαλινών, έπεσε το μάτι μου το τσακίρικο σε μια οθόνη τηλεόρασης & πείστηκα, ο δυσπιστος.. Τελικά έχουμε δημοκρατία βαθιά ριζωμένη, ουχί κατευθυνόμενη & τέτοια παλαιοκουμουνιστικά. Στο MEGA βρε, βαθμολογούσανε τους υπουργούς! Αποστασιοποιημέναααααα, ανεπηρέασταααααα, αυστηράααααα, άλλο πράγμα. Μια ξανθιά κοντοκουρεμένη έδινε ρέστα. Αφού το λέω & να, κάγκελο η τρίχα! Κρίμα που δεν είχα φάει όσπριο.
Με τις τουρνέ στα καφέ και τα ουζάδικα της Αγνής Ελληνικής Υπαίθρου, δεν πρόφτασα να τα παρακολουθήσω επισταμένως.
Δυσκολίες, μαθαίνω, στον δανεισμό, στα επιτόκια, στις αλλαξο..αποτέτοιες με τους ξένους, να ξεμαλλιάζεται η κυρία Μέρκελ με τους δικούς της για χάρη μας κι εγώ να τα χάνω γιατί πίνω κρασί σε μια ταβέρνα! Α πα πα.. Δύσκολοι καιροί & γκρίζοι.
Αλλά εκείνο το περίστροφο που κοτσάρισε ο Τζωρτζ στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, δεν φόβισε κανέναν, δεν απέδωσε; Νεροπίστολο ήταν;
 
Τι να πούμε κι εμείς οι ξεχασμένοι εκδρομείς του Πάσχα!
Μας γυροφέρνουν τα χελιδόνια, παπαρούνες κοκκινίζουν στις πλαγιές, το φαγητό καλό, ο αέρας κοπανιστός, τουρνέ μικράς διαρκείας σε εξέλιξη, κουβέντες περί πάντων & πασών (καλοπροαίρετες), όλα μεταξύ γλυκών και μεζεδακίων, από βδομάδα να δω τι σκυλιά θα μας τραβήξουν! Η εφορία θα στέλνει εκκαθαριστικά, οι περικοπές θα επεκταθούν, στη δουλειά θα μου γκρινιάζουν για μια μέρα αρρώστιας πλάι στην άδεια, μαγιώ δεν θα βρίσκω σε κίτρινο & μαύρο, αφήστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: