Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Δικαίωμα εκλογής στο αξίωμα του δημοτικού συμβούλου ή του συμβούλου δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπροσώπου τοπικής κοινότητας, αλλά και του περιφερειακού συμβούλου από τα 18 και όχι από τα 21, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα δίνει το προσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που στάλθηκε σε ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ. Μ’ αυτό τον τρόπο το υπουργείο Εσωτερικών θέλει να δώσει τη δυνατότητα ενασχόλησης με τα κοινά σε φοιτητές και γενικότερα νέους ανθρώπους.

Πάνω από 250 αρμοδιότητες μεταξύ των οποίων και η εμπλοκή στη Διαχείριση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας εντός διετίας μεταβιβάζονται στις αιρετές περιφέρειες που θα προκύψουν από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Μικτό, θα είναι το σύστημα εκλογής των δημοτικών συμβούλων. Στην περίπτωση αυτή το υπουργείο Εσωτερικών προκρίνει την εξής λύση: "ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός ή δύο ή τριών υποψηφίων της εκλογικής περιφέρειας στους καταλόγους της οποίας είναι γραμμένος και υπέρ ενός υποψηφίου σε μία από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του οικείου δήμου.

Από τις 400 σελίδες που είναι σε 16 κεφάλαια αποτυπώνεται το σχέδιο «Καλλικράτης» το οποίο, σύμφωνα με όσα κατά καιρούς έχει πει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται «να αποτελέσει την αφετηρία και τον οδικό χάρτη για την μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση και τη δημιουργία του λεγόμενου επιτελικού κράτους».Βέβαια έως και σήμερα έχουν δοθεί μόνο οι 298 σελίδες οι υπόλοιπες 102 που είναι το χωροταξικό και οι δυσκολότερες θα δούμε πότε θα δοθούν στην...κυκλοφορία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: