Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΝΗΣΟΣ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ

Η Διεύθυνση Δημόσιας περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, απέστειλε, στον Ανδρέα ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δικηγόρο του Δήμου Κισσάμου, στην Αθήνα, έγγραφό της, με ημερομηνία 31-3-2010.
Με αυτό, τον ενημερώνει, πως, για το αίτημα, αναγνώρισης κυριότητάς και παραχώρησης της «ΗΜΕΡΗΣ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ» στον Δήμο Κισσάμου, ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Κτηματική Υπηρεσία Χανίων.
Αυτή, έλαβε παραγγελία, να διενεργήσει ΕΔΕ. Μετά, από αυτήν, η υπόθεση θα διαβιβαστεί, στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και ανταλλάξιμης περιουσίας του Υπουργείο Οικονομικών.

Κατά τον Ανδρέα Αναγνωστάκη, ο Δήμος, είχε υποβάλλει Αίτηση με το ίδιο περιεχόμενο στην Κτηματική Υπηρεσία Χανίων την 20/1/2009.
Όμως, δεν είχε καμία απάντηση!..
Η νέα εξέλιξη, ήδη υποχρεώνει την Υπηρεσία Χανίων, να ενεργήσει, όπως παραγγέλει σε αυτήν, το Υπουργείο Οικονομικών. Για τους κατοίκους του Δήμου, η απαγκίστρωση, του νησιού, από την 13η Εφορία Βυζαντινών αρχαιοτήτων Κρήτη, του Υπουργείου Πολιτισμού, που, εδρεύει στο Ηράκλειο και η περιέλευσή της, στον Δήμο, εντός του οποίου, ευρίσκεται, αποτελεί αναγκαία προτεραιότητα και επείγουσα περίπτωση. Κατά αρχήν, για να απαλλαγεί από την ερήμωση, την εγκατάλειψη και τα σκουπίδια. Και βέβαια, για να έχει επιτέλους το μαγευτικό νησί, την ανάπτυξη, που, του αξίζει. Προς όφελος του τουρισμού, της περιοχής και των κατοίκων της.

Η 13η Βυζαντινή εφορεία (Έδρα Ηρακλείου) δεν παραδίδει το νησί, μας είναι γνωστό... κορόιδα θα ήταν να το έκαναν αυτό σήμερα... μετά από τόσα χρόνια "κατοχής & απραξίας" αλλά και επειδή τα δώρα δεν δωρίζονται!!! Πασίγνωστος ο τρόπος πως μας την "άρπαξαν" πασίγνωστοι και ο υπαίτιοι. 
Από τον δήμο μας άργησαν να καταλάβουν, αλλά και τώρα που το κατάλαβαν θα μου πείτε "Τι θα αλλάξει;"
Μπορεί τίποτα .....αλλά η προσπάθεια μετράει..!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: