Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Το σχέδιο «Καλλικράτης» όπως το έδωσε ο το έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης, και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνσης:
50. ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Χανίων με έδρα τα Χανιά αποτελούμενος από τους δήμους α. Χανίων β. Ελευθερίου
Βενιζέλου γ. Θερισσού δ. Νέας Κυδωνίας ε. Σούδας στ. Ακρωτηρίου και ζ. Κεραμίων.
2. Δήμος Αποκορώνου με έδρα τη Κρυονέριδα αποτελούμενος από τους δήμους α. Φρέ β. Βάμου γ. Γεωργιουπόλεως δ. Κρυονέριδας ε. Αρμένων και τη κοινότητα Ασή Γωνιάς.
3. Δήμος Πλατανιά με έδρα τον Πλατανιά αποτελούμενος από τους δήμους α. Κολυμβαρίου β. Μουσούρων γ. Βουκολίων και δ. Πλατανιά.
4. Δήμος Κισσάμου με έδρα τον Κίσσαμο αποτελούμενος από τους δήμους α. Κισσάμου β. Μυθήμνης και γ. Ινναχωρίου.
5. Δήμος Κανδάνου – Σέλινου με έδρα την Παλαιόχωρα και ιστορική έδρα την Κάνδανο αποτελούμενος από τους δήμους α. Καντάνου β. Ανατολικού Σέλινου και γ. Πελεκάνου.
Β. Η κοινότητα Γαύδου αναγνωρίζεται σε δήμο, με όνομα, έδρα και εδαφική περιφέρεια αυτά
της τέως κοινότητας.
Γ. Στον δήμο Σφακίων δεν επέρχεται καμία μεταβολή
Δ. Οι δήμοι Σφακίων και Κανδάνου – Σέλινου χαρακτηρίζονται ως ορεινοί.

Δείτε τους Χάρτες εδώ:

Τελικά όπως τα γράφαμε και τα λέγαμε μήνες τώρα έγιναν, άμα επικυρωθούν θα πω και την κουβέντα  που τόσο καιρό κρατάω μέσα μου. Θα σας πω ποιοι κάνουν κουμάντο στην περιοχή μας !! Αλλά και γιατί δεν υπάρχει ΗΓΕΤΗΣ πια καρεκλοκένταυροι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: