Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΑ

Τις τελευταίες πινελιές στο χάρτη του «Καλλικράτη» που πρόκειται να παρουσιάσει στην πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη 20 Απριλίου βάζουν Ραγκούσης και κυβέρνηση!
Όσο για μας εδώ στην Κρήτη το προσχέδιο προβλέπει ........
- Στο Ηράκλειο 6-8 από 26 δήμους
- Στα Χανιά 4-5 από 25 δήμους
- Στο Ρέθυμνο 2 από 11 δήμους
- Στο Λασίθι 3 από 8 δήμους
Δηλαδή στα Χανιά μας σίγουροι είναι οι δήμοι Χανίων-Κισάμου-Σελίνου-Σφακίων-Αποκορώνου. Αν γίνουν έτσι τότε άντε γεια στον δήμο που κάποιοι θέλουν να τον ονομάσουν Δήμος Ανατολικής Κισάμου (Κολυμπάρι-Βουκολιές) οπότε καλώς τα κοπέλια στην παρέα μας.
Αυτό όμως για την γειτονιά μας σημαίνει ότι και όλο και κάποιος νέος υποψήφιος θα μπει ανάμεσα μας, αν και εφόσον έλθουν και οι Ανατολικοκισαμίτες μαζί μας. Άρα οι 5 γνωστοί υποψήφιοι ενδεχομένως να γίνουν τώρα 7.
Βέβαια μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες του υπουργού ότι όλοι χρειάζονται σταυρό (όλοι οι πρώην δήμαρχοι) τα πράγματα θα αλλάξουν και εκεί... γιατί τώρα τα γεροντάκια της αυτοδιοίκησης θα αναγκαστούν να κάνουν και αγώνα για να μαζέψουν ψηφαλάκια εκλογής!!
Μόνη ελπίδα για να γίνουν περισσότεροι δήμοι στην Κρήτη και ειδικότερα στα Χανιά είναι να μην αποδεχτεί η ΚΕΔΚΕ όλα αυτά.Είναι δε γνωστό ότι από τα θέματα που ζητάει είναι ότι "Τα κριτήρια για το χωροταξικό να είναι τέτοια ώστε να μην δημιουργούν δήμους-τέρατα", όπως πάνε να κάνουν τον Αποκόρωνα και τα Σφακιά ένα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: