Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΑΠΟΨΗ

 ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ!

"Πλέρια" η Δημοκρατία. Έτσι δεν την χαρακτήριζαν παλιά, επί μεγάλου ηγέτου; Ε, αυτό.
Ωραιότατες δηλώσεις Παγκάλου άκουγα στα ραδιόφωνα, με το ρήμα της αναπαραγωγής σε διάφορους χρόνους κι εγκλήσεις.
Ε, δεν κοκκίνισα και μέχρι τα αυτιά ως Αρσακειάδα, απλά... το καταγλέντησα.
Γουστάρω που το Ε.Σ.Ρ. ξεβρακώνεται ψειρίζοντας τον κώνωπα με το Τσαντίρι, όπως ακριβώς έκανε και παλιότερα με την Μαλβίνα, την μόνη που άρθρωνε λόγο αντιπολιτευτικό εκείνη την περίοδο που κυοφορούνταν όλα όσα καμαρώνουμε & απολαμβάνουμε σήμερα.
Την Λιάνα Κανέλη έχουν αφήσει αδέσποτη και απορώ με το αποτελεσματικόν του συστήματος.
Με τα σήριαλ πάλι που ώρες υψηλής τηλεθέασης ...συνουσιάζονται (το έσωσα, ελπίζω) οι πρωταγωνιστές μέσα στα μούτρα μας, με το συμπάθιο κιόλας, εκεί δεν ενοχλείται κανένα δοτό και "ικανοποιητικά" αμειβόμενο Συμβούλιο. Ούτε με τα σκουπίδια και τα σκατά που πετάνε τα κανάλια στα μούτρα του φιλοθεάμονος κοινού.
Μόνο όπου αρθρώνεται λόγος δολοφονικός για την ...κατάσταση!
Άντε βρε, στην υγειά μας!
Δημήτρης Χίλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: