Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Εως και δώδεκα(12) φορές μολυσμένη παραπάνω, από το ανώτατο όριο μόλυνσης, η θαλάσσια περιοχή της Παλαιόχωρας,  έως και 300μέτρα από τον κεντρικό αγωγό λυμάτων και ογδόντα μέτρα(80μέτρα) από την παραλία οικονομικό πνεύμονα της Παλαιόχωρας την Παχιά Άμμο, η μόλυνση είναι έως και δώδεκα(12) φορές παραπάνω από το ανώτατο όριο μόλυνσης!
Η έως και δώδεκα φορές μόλυνση παραπάνω από το ανώτατο όριο μόλυνσης, της θαλάσσιας περιοχής της Παλαιόχωρας, σταματάει «ως δια μαγείας» ογδόντα μέτρα(80m) από την παραλία της Παχιά Άμμου, και «δεν φτάνει ως τη παραλία Χαλίκια» αντιδιαμετρικά της Παχιά Άμμου….
Ξέρετε γιατί;;:
Επειδή αυτοί οι τραμπούκοι με την αφανή παρέα τους, τους φίλους συμμετέχοντες στους τραμπουκισμούς και τις απειλές (κόβουν και λάστιχα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να σπείρουν διχώνια;) κατά πάσ’  προσώπου που θα ασχοληθεί με την επικίνδυνη μόλυνση της θαλάσσιας περιοχής της Παλαιοχωρας και το πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού Παλαιοχωρας, χρησιμοποιώντας το σλόγκαν «Η Τουριστική περίοδος και η Παλαιόχωρα», «εξαναγκάζουν» τους Επιστήμονες να αποκρύπτουν ζωτικής σημασίας στοιχεία Επιστημονικών Ερευνών στην ευρύτερη περιοχή, επιχειρηματίες και πολίτες να κοφεύουν και να απέχουν από την λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος για τον Τόπο, και τους «Ξένους» επισκέπτες να βουτάνε στο «πρόβλημα» καθημερινά πληρώνοντας και το αντίτιμο στους γιατρούς, και τα φάρμακα πλειοψηφία αυτών στην πατρίδα τους επιστρέφοντας από τις διακοπές τους το καλοκαίρι άρρωστοι.
Αυτοί οι «φρέσκοι» ηλικίας 30-40-50χρονων «επιχειρηματίες», το «νέο αίμα επιχειρηματιών», το «καμάρι» επιχειρηματιών, όπως το αποκαλούν στην Παλαιόχωρα, και ακόμα και στην ευρύτερη περιοχή του Σελίνου, έχοντάς αυτούς τους τύπους «υπόδειγμα» κάποιοι άλλοι κάτοικοι του Σελίνου θέλοντας να μοιάσουν σε αυτούς τους «επιτυχημένους επιχειρηματίες», αυτοί οι υπέροχοι φρέσκοι επιχειρηματίες οι οποίοι έγιναν επιχειρηματίες μεταξύ των άλλων με τις επιδοτήσεις και τις χορηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτοί οι επιχειρηματίες είναι της άποψης: «Μη βλαφτεί η τουριστική περίοδος της Παλαιόχωρας» και προχωράνε σε τραμπουκισμούς και απειλές σε οποιονδήποτε «πάει να βλάψει την τουριστική περίοδο της Παλαιόχωρας».
Οι ίδιοι βλάπτουν την Τουριστική Περίοδο της Παλαόχωρας με το να στέλνουν στο νοσοκομείο τους πελάτες τους!
Δεν βλάπτεται από κανέναν άλλον η Τουριστική περίοδος της Παλαιόχωρας, παρα μόνο από αυτούς τους τραμπούκους οι οποίοι έχουν καταφέρει ένα Σέλινο να  τους θαυμάζει και να θέλει να τους μοιάσει στη επιχειρηματική δεινότητα τους, δηλ στις άβουλες και καταχρηστικές επιδοτήσεις, στις «κλεψιές» και στους τραμπουκισμούς για να κρατήσουν τα με αυτές τις μεθόδους αποκτημένα!! Αυτοί οι τραμπούκοι έχουν και τελευταία αποκτήσει την φιλοσοφία: «Ελάτε να πάρουμε τα λεφτά σας, και ας καταλήξετε στο Νοσοκομείο από την μόλυνση και τα περιττώματα μας…»
Παραδόξως η δώδεκα(12) φορές παραπάνω μόλυνση από το ανώτατο όριο μόλυνσης θαλάσσια περιοχή της Παλαιόχωρας, σταματάει ογδόντα μέτρα(80μ) από την κεντρική παραλία της Παλαιόχωρας, την παραλία πνεύμονα της Παλαιόχωρας, την παραλία Παχιά Άμμο. Και εξαφανίζεται! Χάνεται , λένε, στα αχανή βάθη του Λιβυκού Πελάγους…!!
Και ξέρετε γιατί χάνεται;; 
Εξαναγκάζεται να χαθεί αυτή η μόλυνση στα αχανή του Λιβυκού Πελάγους, για να μπορέσουν να ξαναδουλέψουν οι «επιχειρηματίες» της Παλαιόχωρας άλλη μια χρονιά, παίρνοντας Γαλάζια Σημαία (Με κοινώς αποκρύπτοντας περιβαλλοντικά στοιχεία - θαλάσσια δεδομένα).
Οποιοσδήποτε ασχοληθεί με τα σοβαρότατο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης της Παλαιόχωρας, εισπράτει τους τραμπουκισμούς και τις απειλές των τραμπούκων της Παλαιόχωρας, οι οποίοι έχουν σαν σύνθημα το: «Μη βλαφθεί η τουριστική περίοδος της Παλαιόχωρας»!!
Οι τραμπούκοι αυτοί απειλούν εκβιάζουν και καταστέλλουν ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, καταφέρνοντας να αποκρύψουν ζωτικής σημασίας δεδομένα και μάλιστα Επιστημονικού χαρακτήρα και αμέριστης πολιτικής βαρύτητας, με σκοπό την διατήρηση του αρρωστημένου status quo τους, στέλνοντας πολίτες και επισκέπτες κάθε λογής στο Νοσοκομείο, και «βγάζουν με το έτσι θέλω» καθαρό τον μολυσμένο τόπο και καθαρή με γαλάζια σημαία την μολυσμένη θαλάσσια περιοχή της Παλαιόχωρας.
-Ο Ψαράς-
ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ  http://sites.google.com/site/palbio55

Δεν υπάρχουν σχόλια: