Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Με «πόλεμο χαρακωμάτων» απειλούν οι δήμαρχοι τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, αν δεν γίνουν αποδεκτές οι βασικές προτάσεις τους, τις οποίες του απέστειλαν την Παρασκευή, ανατρέποντας σημείο προς σημείο τις διατάξεις του προσχεδίου για τον «Καλλικράτη».
Έτσι δεν αποκλείεται οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μεταβληθούν από αρχικοί υποστηρικτές του σχεδίου σε πολεμίους του.
Ήδη σε όλη τη χώρα, πολλοί δήμοι παίρνουν αυτές τις μέρες αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις, περιμένοντας.....

Να σημειώσουμε ότι μετά την παρουσίαση του προσχεδίου, θα ακολουθήσουν 10 ημέρες στη διάρκεια των οποίων ο «Καλλικράτης» θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση, ώστε εντός του διαστήματος 11-13 Μαΐου να έχει μπει στην Επιτροπή της Βουλής για συζήτηση και μέχρι τις 20 του ίδιου μήνα να έχει ψηφιστεί στην ολομέλεια. Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο δεν θα αποκλίνει κατά πολύ από το αρχικό χρονοδιάγραμμα που ορίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου μέχρι τις 15 Μαΐου, με την προϋπόθεση ασφαλώς ότι στο μεσοδιάστημα δεν θα υπάρξουν δραματικές εξελίξεις στην οικονομία.

Το 10ήμερο της δημόσιας διαβούλευσης για τον Καλλικράτη, δεν αφορά όλους μας, αφορά τις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ που θα πρέπει να αποφασίσουν αν συμφωνούν ή όχι με το χωροταξικό!!
Φυσικά αν το ΔΝΤ μας δανείσει όχι μόνο Καλλικράτης δεν βλέπω να γίνεται, αλλά ούτε δημόσια διαβούλευση θα γίνει...
Μάλλον βράδυ θα αποφασίσουν αυτοί για μας...όπως κάνουν χρόνια τώρα!!! Υπομονή σήμερα θα μάθουμε πολλά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: